/ илустрација Фото: ИЈЗ
23/06/2021 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бесплатно ПЦР тестирање за туристе којима је то потребно

Из Министарства економског развоја казали су да је тестирање могуће организовати за туристе који имају доказ плаћене боравишне таксе у неком од хотела или регистрованом приватном смјештају

Црногорска Влада омогућила је бесплатно ПЦР тестирање за све туристе којима је то потребно за повратак у матичну земљу, како би им додатно олакшали боравак у Црној Гори, саопштено је из Министарства економског развоја.

Из тог ресора су казали да је тестирање могуће организовати за туристе који имају доказ плаћене боравишне таксе у неком од хотела или регистрованом приватном смјештају на територији Црне Горе.

Из Министарства су напоменули да се ради ефикасности заказивање тестирања обавља тако што контакт особа из хотела или приватног смјештаја, најмање 72 сата прије повратка туристе у своју земљу, позове Хигијенско епидемиолошку службу локалног дома здравља на територији чије општине је пријавио смјештај, како би резервисао тестирање.

- При чему је туриста коме је уговорено тестирање дужан да у договореном термину дође и обави тестирање- наводи се у саопштењу.

Из МЕК-а су апеловали на све хотелијере и власнике приватног смјештаја да уложе додатан напор и преузму обавезу регистрације и заказивања ПЦР теста за госте и да обезбиједе да туриста дође на заказано мјесто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:41