Гимназија ”Панто Малишић” у Бераљнама / - гггг
03/08/2021 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши директор осам година незаконито држао професорицу психологије на одређено

Ћеман је након инспекцијског надзора примљена у стални радни однос, а инспекција је утврдила да је она, без икаквог разлога да не буде примљена у стални радни однос, примана на одређено од 2013. године

Инспекција рада установила је, након инспекцијског надзора, да је доскорашњи директор Гимназије Панто Малишић у Беранама Сретен Лутовац осам година незаконито "држао на одређено" професорицу психологије Сехаду Ћеман, иакмо је она испуњавала све услове да заснује стални радни однос.

Ћеман је након инспекцијског надзора примљена у стални радни однос, а инспекција је утврдила да је она, без икаквог разлога да не буде примљена у стални радни однос, примана на одређено од 2013. године када је први пут засновала радни однос у беранској гимназији.

image
- приватна архива

- Послодавац је са Сехадом Ћеман закључио уговор о раду на одређено вријеме супротно члану 37. став 2. Закона о раду и самим тим је запослена Сехада ћеман испунила услов за трансформацију уговира о раду на неодређено вријеме, јер је са послодавцем закључила више уговора на неодређено вријеме, а да је њихово трајање, не рачунајући прекиде дуже од 70 дана, као ни период којим је анексом уговора о раду радни односзапослене продужен до истека породиљског боловања, износило преко 36 мјесеци ефективног рада- закључила је Инспекција рада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 13:05