Гимназија ”Панто Малишић” у Бераљнама / - гггг
03/08/2021 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Бивши директор осам година незаконито држао професорицу психологије на одређено

Ћеман је након инспекцијског надзора примљена у стални радни однос, а инспекција је утврдила да је она, без икаквог разлога да не буде примљена у стални радни однос, примана на одређено од 2013. године

Инспекција рада установила је, након инспекцијског надзора, да је доскорашњи директор Гимназије Панто Малишић у Беранама Сретен Лутовац осам година незаконито "држао на одређено" професорицу психологије Сехаду Ћеман, иакмо је она испуњавала све услове да заснује стални радни однос.

Ћеман је након инспекцијског надзора примљена у стални радни однос, а инспекција је утврдила да је она, без икаквог разлога да не буде примљена у стални радни однос, примана на одређено од 2013. године када је први пут засновала радни однос у беранској гимназији.

image
- приватна архива

- Послодавац је са Сехадом Ћеман закључио уговор о раду на одређено вријеме супротно члану 37. став 2. Закона о раду и самим тим је запослена Сехада ћеман испунила услов за трансформацију уговира о раду на неодређено вријеме, јер је са послодавцем закључила више уговора на неодређено вријеме, а да је њихово трајање, не рачунајући прекиде дуже од 70 дана, као ни период којим је анексом уговора о раду радни односзапослене продужен до истека породиљског боловања, износило преко 36 мјесеци ефективног рада- закључила је Инспекција рада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 17:02