Шеховић / Фото: Саша Матић
19/07/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши министар: Вишњић је лила крокодилске сузе за Младићем, просвјета дотакла дно

Нова в.д. директорица школе у Бару објављивала десетерце за ратног злочинца, каже потпредсједник СД-а

Бивши министар просвјете и потпредсједник СД-а Дамир Шеховић оштро је ктириковао именовање Раде Вишњић за в.д. директорицу ОШ “Југославија” у Бару, за коју је казао да објављује “десетерце” и лије крокодилске сузе за Ратком Младићем.

- Због отворене злоупотребе дјеце је добила отказ. Дотакнуто је само дно у просвјети- казао је Шеховић. 

Истакао је да је именовање Вишњићеве за било какву позицију у просвјети, а посебно за директорицу школе из које је отпуштена због грубог кршења закона, прст у око сваком родитељу који кани заштити своје дијете од вјерских, идеолошких или било којих других индоктринација.

-Додатно, ово је јасан доказ да министарка просвјете за директоре именује своје идеолошке другове, упркос чињеници да су у ранијем прериоду кршили законе и били препознати као најгори примјери из система образовања. То потврђује и именовање Горана Kиковића за новог директора Дома ученика у Беранама, отвореног подржаваоца и протагонисту четничког покрета, и некога ко је активно учествовао у предлагању именовања улице у Беранама по осуђеном ратном злочинцу Младићу- додао је Шеховић. 

Kако каже, ово именовање је класична и отворена провокација свим грађанским снагама.

-Питање је сам: до кад ће грађани одлучити да трпе оваква понижења, а наша је процјена, не још дуго. Додатно, вјерујем да ће директори који су смијењени, а међу којима су и најсвјетлије тачке нашег образовног система, покренути поступке за провјеру законитости својих разрјешења, будући да су уклоњени безобразно, реваншистички и практично без икаквих сувислих образложења: управо онако како сам од почетка упозоравао- закључује Шеховић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 13:15