Almir Hot, hrabrost i plemenitost na djelu / - VIJESTI IZ BIJELOG POLJA
02/02/2024 u 07:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bjelopoljac Almir Hot spasio žrtvu eksplozije u Roterdamu

Vidio je da gori zgrada preko puta i odmah je skočio sa balkona kako bi pomogao narodu

Bjelopoljac Almir Hot je sinoć u Roterdamu spasio jedan život u eksploziji, koja se desila u ovom gradu, javljaju Vijesti iz Bijelog Polja.

U trenutku kada je večerao Hot je čuo snažan prasak. Vidio je da gori zgrada preko puta i odmah je skočio sa balkona kako bi pomogao narodu.

On je za holandske medije izjavio da je bio šokiran prizorom koji je vidio.

- Bio sam šokiran kada sam vidio vatru. Cijelio plafon je pao, a čovjek kojeg sam spasio pokušavao je da se izvuče iz plamena - saopštio je Hot, prenose Vijesti iz Bijelog Polja.

Almir je prišao čovjeku i pokušao je da ga uhvati za ruku, kako bi ga izvukao iz vatre. Dodao je da su mu u pomoć dotrčala još dvojica sugrađana. Uspjeli su da izvuku osobu, koju je ubrzo Hitna pomoć prevezla u bolnicu.

Hot nažalost nije uspio da spasi sve stanovnike u zgradi, iako je čuo mnogo njih da ga dozivaju u pomoć.

Slike ove hrabre akcije brzo su postale viralne na društvenim mrežama, prikazujući hrabrost i požrtvovnost našeg sugrađanina. Međutim, iako je jedan život spašen, još uvijek postoje osobe čiji su životi u opasnosti. Tri osobe se još uvijek vode kao nestale, dok je požar koji je izbio nakon eksplozije napokon ugašen jutros u 9.30.

Almirov neustrašivi čin hrabrosti i solidarnosti podsjeća nas na snagu ljudske volje i spremnosti pojedinaca da se žrtvuju kako bi pomogli drugima u kritičnim trenucima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:58