/ - фото РТЦГ
16/08/2021 u 14:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борба за куће у најугроженијим подручјима

Ватрогасци-спасиоци дежурају на најугроженијим подручјима како би спријечили да се пожари поново примакну домаћинствима

У никшићкој општини 26 дана букте пожари на бројним подручјима, а од јутрос је ватра захватила и неприступачни терен у близини мјеста Пренка у сеоској мјесној заједници Голија, пише портал РТЦГ. Командир локалне Службе заштите и спашавања, Славко Тадић, рекао је агенцији МИНА да су ватрогасно-спасилачке екипе даноноћно на терену и да се боре да сачувају куће од ватрене стихије на најугроженијим подручјима. 

- Бројне су локације на подручју никшићке општине на којима букте пожари или су већ угашени, од којих је 90 одсто намјерно изазвано. Још не успијемо да у потпуности угасимо пожар на некој од локација, а букне други на другом подручју оштине- рекао је Тадић.

image

фото РТЦГ

- фото РТЦГ

Ватрогасци-спасиоци, како је казао, дежурају на најугроженијим подручјима како би спријечили да се пожари поново примакну домаћинствима.

Тадић је подсјетио да је јучерашњи дан био више него драматичан, јер су ватрогасци у посљедњим тренуцима спашавали куће, уз немјерљиву помоћ Авиохелихоптерске јединице Министарства унутрашњих послова (МУП, Војске, мјештана и организованих грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 10:05