Бајић / Фото: Јутјуб
01/07/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борко Бајић: Поднио сам оставку због породичних обавеза

Имао сам велику част и задовољство да као државни секретар будем у саставу нове Владе, казао је он

Државни секретар Министарства здравља Борко Бајић потврдио је да је поднио оставку на ту функцију и да ће свој даљи ангажман наставити у Институту за јавно здравље, гдје је и раније радио.

Пошто су поједини медији писали да су разлог за Бајићеву оставку неслагања око даљег рада Министарства, као и партијски притисак који Бајић, наводно. није желио да трпи, Бајић је казао да је имао велику част и задовољство да као државни секретар буде у саставу нове Владе.

- Веома сам захвалан министарки здравља Јелени Боровинић Бојовић на томе што ми је указала повјерење и пружила прилику да будем њен најближи сарадник у претходном периоду који је тражио максимално ангажовање и посвећеност.  Разлози моје оставке леже у чињеници да због личних и породичних обавеза нисам у могућности  да даље пружам свој максимум у раду на веома одговорној позицији државног секретара, те да сам због професионалне одговорности коју осјећам одлучио да мјесто уступим особи која ће пуном снагом наставити започети рад на бројним пројектима и активностима које Министарство здравља предузима у циљу очувања и унапређења здравља становнишва. Напомињем да сам са министарком и свима запосленим у министарству здравља као и Влади имао и даље имам професионални однос пун уважавања и поштовања и слагања око визије опоравка и даљег развоја здравственог система те да у свом раду нисам имао никакав притисак од било кога, већ напротив пуну подршку и повјерење од свих са којима сам долазио у контакт- додао је он. 

Kао запослени у Институту за јавно здравље казао је да ће и даље аставити да пружа експертску помоћ Министарству здравља, Влади Црне Горе као и свима онима којима је стало да се здравље свих, а нарочито ставовништва које припада вулнерабилним категоријама у Црној Гори очува и унаприједи. 

- На крају, свјестан улоге коју медији имају у информисању становништва, желим због јавности да изразим жаљење што поједини медији и појединци нису дорасли улози коју требају да обављају те због личних интереса злоупотребљавају  медијски простор. Свјестан да велика већина становништва разумије природу таквог информисања,  остајем у увјерењу да ће са промјенама које се дешавају доћи и до пријеко потребне професионализације у медијима која је неопходна укупном развоју друштва- поручио је Бајић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:36