Боровинић Бојовић / Фото: Иван Петровић Ипе
19/07/2021 u 14:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић провјерава да ли је било пропуста у лијечењу грађана

Формиране три комисије за екстерну провјеру рада

Министарство здравља, на челу са Јеленом Боровинић Бојовић формирало је три Kомисије за екстерну провјеру квалитета стручног рада здравствених установа и прегледа медицинске документације пацијената које ће по жалбама грађана, обавити ванредну контролу.

- Циљ и задатак екстерних комисија је да испитају да ли је било пропуста у лијечењу пацијената. О утврђеним чињеницама Kомисија ће сачинити извјештај са предлогом мјера - саопштено је из Министарства здравља.

Одредбама Закона о здравственој заштити, прописано је да екстерну провјеру квалитета стручног рада спроводи комисија коју образује Министарство здравља.

- У смислу наведених законских одредби Министарство здравља је формирало Kомисије за екстерну провјеру квалитета стручног рада у здравственим установама, уз увид у медицинску документацију пацијента. Начин, поступак и организација спровођења интерне и екстерне провјере квалитета стручног рада, мјере које се могу предузимати за отклањање уочених недостатака и друга питања од значаја за спровођење провјере квалитета стручног рада, прописује Министарство здравља - пише у саопштењу Министарства здравља.

Директорат за контролу квалитета и безбједност здравствене заштите, у Министарству здравља, контнуирано прати и контролише да ли се поштују права пацијената на здравствену заштиту.

- У складу са Законом о правима пацијената са дужном пажњом разматра сваку притужбу о пружњу здравствене заштите у здравственим установама или односу здравствених радника према пацијентима - закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:17