Јелена Боровинић Бојовић / - SASAMATIC
23/07/2021 u 14:08 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић-Бојовић: Уговори с приватницима склапаће се само на основу јавног позива

Они који су до сад једини били повлашћени имају могућност да остану у систему – ако то желе, наводе из Министарства.

Без обзира на то што се у Одлуци о мрежи здравствених установа коју је усвојила Влада Црне Горе није поменула ниједна приватна здравствена установа, данас се Министарство здравља и цијела Влада прозивају кроз плаћене објаве, наводе из Министарства здравља.

-Монопол се, на срећу државе и грађана - разбија. Уговори с приватницима склапаће се само на основу јавног позива. Најбољи ће добијати посао.  Пријетње су узалудне, оне ме не могу уплашити. Напротив, додатно мотивишу и доказују да смо на правом путу да сачувамо и јавно здравље и јавни здравствени систем, наравно, у сарадњи са приватницима који не траже везе већ су спремни да се такмиче на тржишту и да се изборе за своје мјесто-наводе у саопштењу.

Додају је суштина одлуке Владе Црне Горе је у томе да ће грађанима, умјесто досадашње неколицине приватника, бити на располагању много више њих.

-Умјесто нпр. само неколико, моћи ће да бирају између, како очекујемо, више десетина приватних установа, онда кад јавни здравствени систем није у прилици да реагује у прописаном року. Грађанима Црне Горе шаљем поруку да је наш циљ унапређење јавног здравства и смањење листи чекања, а не њихово вјештачко гомилање и стварање гужви да би јавни здравствени систем омаловажили, а предане и посвећење љекаре  и сво остало медицинско особље представили као неспособне. Као министарка здравља, али, на првом мјесту као љекар поносим се својим колегама-наводе они.

Додају да у исто вријеме, свим приватницима, посебно онима који до сада нијесу имали прилику, а који раде по тржишним правилима, пружамо руку да бисмо здравствени систем Црне Горе коначно подигли на виши ниво.

-Они који су до сад једини били повлашћени имају могућност да остану у систему – ако то желе-наводе из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:57