Боровинић Бојовић  / Фото: Иван Петровић Ипе
22/07/2021 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинићкин ресор не дозвољава монопол: У мрежи само државне установе

Ова одлука обезбиједиће грађанима благовременију и квалитетнију здравствену заштиту, поручују из Министарства здравља

Влада Црне Горе усвојила је Одлуку о новој мрежи здравствених установа.

По узору на земље окружења, и у Црној Гори, у мрежи ће бити само здравствене установе чији је оснивач држава, саопштено је данас из Министарства здравља, на чијем је челу Јелена Боровинић Бојовић. 

- За здравствене услуге које није могуће пружити у прописаном року и на задовољавајући начин у јавном здравству, Фонд за здравствено осигурање ће склопити посебне уговоре са приватним здравственим установама и то након јавног позива који ће бити објављен у најкраћем року - наводи се у саопштењу.

Доношењем ове одлуке и прописивањем да се уговори са приватним здравственим установама закључују након спроведеног поступка по јавном позиву,  додају, обезбјеђује се равноправна утакмица свим здравственим установама које буду испуњавале прописане услове, без стављања у повлашћени положај било које здравствене установе.

- Монопола више неће бити. Напротив, ова Одлука обезбиједиће грађанима благовременију, квалитетнију и доступну, у што краћем року, здравствену заштиту. Kако се не би довело у питање пружање здравствене заштите, актуелни уговори са приватним здравственим установама важиће до закључивања нових уговора. Овај поступак треба да се оконча у наредних шест мјесеци - закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:09