Bojan Božović / foto: đorđe cmiljanić
03/09/2024 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović i ambasadorka Albanije: Odlična saradnja obostrani interes

Crna Gora i Albanija imaju obostrani interes da se odlična saradnja između dvije države još više osnaži i kada je riječ o odnosima dva susjeda i jednako kada su tema evropske integracije, poručeno je sa sastanka ministra pravde u Vladi Crne Gore Bojana Božovića sa ambasadorkom Republike Albanije Zhakline Peto.

- EU nam nameće ozbiljne zahtjeve koje je lakše ispuniti zajednički i kroz razmjenu iskustava. Ta saradnja je bitna zbog toga što smo susjedi i jednako važna zato što pred nama stoje isti zahtjevni zadaci iz završnih mjerila. Naše institucije odlično sarađuju i to treba da se nastavi i osnaži da bi zajedno brže napredovali u evropskim integracijama- kazao je ministar Božović.

Ministar je naglasio da je Crna Gora, nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, spremna da Albaniji pruži pomoć i prenese sva iskustva iz tog procesa.

Božović: Isključićemo sve nedostojne sudije i tužioce

Ambasadorka Peto se zahvalila Božoviću na ponuđenoj pomoći i saglasila sa ocjenom o važnosti saradnje dva susjeda i dvije zemlje koje su kandidati za članstvo u EU.

Ona je aktuelizovala priču o uspostavljanju pravosudne saradnje, gdje treba usaglasiti i potpisati set sporazuma koji se odnose na: međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima, ekstradiciju i međusobno sprovođenje sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Ministar Božović je istakao da je otvoren za svaki predlog koji će unaprijediti odnose između dvije države.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:58