foto: Skrinšot / - ABAZOVIć I BOžOVIć
17/10/2023 u 19:29 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Srbija i Crna Gora za mene bili i otac i majka, teško sam podnio razvod roditelja

On je to kazao na svečanosti koja je održana u Crnogorskoj kući, gdje mu je i uručena zahvalnica kao jednom od predstavnika crnogorske dijaspore za doprinos promiciji države

Proslavljeni glumac, Petar Božović, poručio je da su Srbija i Crna Gora za njega bili i otac i majka, te da je teško podnio razvod roditelja.

On je to kazao na svečanosti koja je održana u Crnogorskoj kući, gdje mu je i uručena zahvalnica kao jednom od predstavnika crnogorske dijaspore i iseljenika za doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Republikom Srbijom.

Abazović u Beogradu uručio zahvalnice Đokoviću, Sergeju Ćetkoviću, Petru Božoviću, Vesni Dedić...

- Srbija i Crna Gora su bili za mene i otac i majka, teško sam podnio razvod roditelja. Djeca ne vole razvod, oni vole slogu. Kasnije je počelo sa ljudskim odnosima, natjeraju se ljudi da posle razvoda imaju civilizovane odnose i prijateljske jer imaju zajedničku djecu. Mi imamo nešto zajedničko, više od djece imamo zavjet, istoriju koja nas uči i ono sve što je potrebno da ne pokleknemo i svim izazovima kažemo izvoli te i doviđenja - kazao je glumac.

Božović je dodao da je današnji dan za njega neočekivan jer on ovakve priredbe i ne voli.

- Ovdje se dešava nešto drugo, zahvaljujući premijeru Crne Gore Abazoviću, on je krenuo nešto lijepo. Šta ima ljepše od ovoga trenutka i poželimo mu svu sreću u borbi protiv svih onih koji su protiv ovoga i koji nisu za dobro dva naroda, dvije susjedne zemlje i čitavog čovječanstva - poručio je Božović.

Prisjetio se i svog djetinjstva.

- Djetinjstvo sam proveo u selu Babjjak kod Kolašina do sedmog osnovne, bez oca i majke ko mnogi. To su posledice rata, ne samo mrtvi. Sa pola snage bio sam odličan u osmom osnovne, nastavnici su bili nezadovoljni. U djetinjstvu prvo što sam naučio bile su sprske junačke narodne pjesme, čak i kad nisam krenuo u školu. Dolazili su mnogi prijatelji i rođaci i preko moje babe tetke molili da pozajmim pjesmaricu, kakvo pozajmljivanje. To je bila velika molba moje učiteljice života koja me za svaku četvorku slala po prut da me ispod d.... kazni i upita čuvene riječi hoću li sve svoje da brukam zato što sam dobio četvorku - ispričao je glumac.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:15