Слободан и Марија Милошевић / - фото: Предраг Митић
21/09/2021 u 06:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћерка Слободана Милошевића Марија жели да пресели очеве посмртне остатке на Цетиње, уз опело ЦПЦ

Марија је увијек била за то да њен отац почива у Црној Гори а не у Србији, јер га је изручила Хашком трибуналу

Ћерка бившег предсједника Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића Марија Милошевић (56) није одустала од жеље да посмртне остатке свог оца из дворишта породичне куће у Пожаревцу пребаци у Црну Гору, односно Цетиње.

Извор Објектива наводи да она последњих мјесеци озбиљно ради на припремама за овај чин, а и у канонски непризнатој Црногорској православној цркви увјеравају да су спремни да служе опело покојном предсједнику СРЈ.

‒ Марија је увијек била за то да њен отац почива у Црној Гори а не у Србији, јер га је изручила Хашком трибуналу. Када је Слоба преминуо у Хагу, она се противила мајчиној жељи да њен отац почива испод липе у дворишту куће у Пожаревцу. Ипак, Мира се највише питала и било је по њеном. Међутим, како године пролазе, а Марија не може да дође у Србију због потјернице која је за њом расписана због пуцања у Вили „Мир” за вријеме Слобиног хапшења, одлучила је да пребаци остатке свог оца како би њеној души било барем мало лакше ‒ наводи извор.

Саговорник Објектива наводи да Марија у последње вријеме, након свих друштвено-политичких збивања у Црној Гори, потенцира своје „црногорско” поријекло.

‒ Цетиње је њен дом и све јој прија у том граду, а једино што јој фали је што не може да обиђе гроб својих родитеља. Марија воли да каже да је по мајци Српкиња, а по оцу Црногорка, али да свом својом душом припада Црној Гори. Управо због велике туге за оцем, који је издахнуо у хашком казамату, не види друго рјешење, већ да се изврши његова ексхумација ‒ закључује извор.

(Објектив)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:54