Чађеновић, Прескер / - фото: Саша Матић
24/01/2022 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чађеновић: Словениjа донирала Црноj Гори 42 хиљаде доза Модерна вакцина против ковид-19

Амбасадор Словениjе у Црноj Гори Грегор Прескер казао jе да овом донациjом Република Словениjа додатно показуjе солидарност у броби на сузбиjању пандемиjе ковид-19

Република Словениjа донирала jе Црноj Гори 42 хиљаде доза Модерна вакцина против ковид-19 и тиме потврдила да jе велики приjатељ наше земље и да jе као добар комшиjа увиjек спремна да помогне, посебно у овако изазовним временима пандемиjе изазване корона вирусом, саопштио је током примопредаjе вриjедне донациjе Словениjе Вељо Чађеновић, држани секретар у Министарству здравља.

- Jош jедном се показало да постоjи жеља између наших држава, добрих комшиjа да се помажемо у овим тешким временима, посебно када jе пандемиjа корона вируса у питању. Словениjа се, као и увиjек до сада, показала као велики приjатељ Црне Горе, а ресорно министарство и Влада Црне Горе су вам веома захвални на свему и настоjаћемо да односи између двиjе државе буду jош бољи -казао jе Чађеновић.

Он jе изразио задовољство што, како jе казао, риjеч солидарност за коjу смо сви мислили да jе исчезла, ипак ниjе.

- Постоjи jедна добра ствар у овоj пошасти коjа нас jе затекла, да и даље људи воде рачуна jедни од другима тако да овим вашим гестом, коjи ниjе мали, jер jе вриjедност донациjе преко милион еура, сада имамо у понуди и Модерну вакцину, коjу до сада нисмо имали, што нашим грађанима омогућава да изаберу било коjу вакцину, истакао jе државни секретар и апеловао на све да се настави имунизациjа, коjа помаже да се пандемиjа ковид-19 лакше превазиђе.

Амбасадор Словениjе у Црноj Гори Грегор Прескер казао jе да са донациjом 42 000 доза вакцина произвођача Модерна, Република Словениjа додатно показуjе солидарност у броби на сузбиjању пандемиjе ковид-19.

image

Донација Модерна вакцине

- фото: Саша Матић

- То доказуjе и колико су добри односи између наше двиjе земље, да смо ту у близини и због тога желимо да Словениjа буде и више приустна и  пружи помоћ и подршку Црноj Гори у борби против пандемиjе ковид-19. Вjеруjем да ћемо и даље наставити да будемо солидарни са Црном Гором и радимо све што jе потребно да би пандемиjа сузбила у што караћем року, истакао jе словеначки амбасадор. Он jе подсjетио да jе Словениjа Црноj Гори до сада у два наврата донирала заштитну опрему намиjењену превенциjи од заразе ЦОВИД-19 у вриjедности од преко 200.000 еура.

Према његвим риjечима, Словениjа као одговорна чланица међународне заjеднице до сада jе разним државама укупно донирала већ преко 2 милиона доза вакцина, како билатерално тако преко механизма КОВКС, а укупно jе од 2020. године за борбу против ковид-19 државама у развоjу намиjенила скоро 12 милиона еура.

- Искористио бих прилику да се захвалим и похвалим све здравствене раднике у Црноj Гори, коjе раде одличан посао, коjи лиjече заражене вирусом ковид-19 и чине све да би се сприjечило ширење болести. Придружуjем се позиву људима да слушаjу струку, да се вакцинишу и надам се да ће ове вакцине добро служити у одабиру и доприниjети сузбиjању пандемиjе, нагласио jе амбасадор Прескер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:32