/ D.J.
17/07/2024 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čestitke povodom Dana opštine Andrijevica

Dan opštine Andriјevica obilježava se danas, 17. jula.

Pejović: Ovaj dan nosi poseban značaj jer simbolizuje hrabrost i odlučnost, istoriju, kulturu i sve ono što čini vaš kraj posebnim

Potpredsjednik Boris Pejović uputio čestitke povodom Dana opštine Andrijevica u svoje i u ime Skupštine Crne Gore.

- Ovaj dan nosi poseban značaj za sve nas jer simbolizuje hrabrost i odlučnost, istoriju, kulturu i sve ono što čini vaš kraj posebnim. Andrijevica nije samo mjesto na mapi, već srce koje kuca snagom naših zajedničkih vrijednosti, tradicije i potencijala.

Ovaj poseban datum podsjeća nas na hrabre korake koje su naši preci činili kako bi stvorili temelj za današnje generacije. U trenucima kada se prisjećamo njihove borbe i postignuća, potrebno je da se zapitamo šta mi kao pojedinci možemo učiniti kako bismo unaprijedili naše zajednice i ostavili trajno nasljeđe budućim pokoljenjima.

Andrijevica je poznata po svojim prirodnim ljepotama, bogatom kulturnom naslijeđu i vrijednim ljudima. To su resursi na kojima trebate graditi vašu budućnost. Poljoprivreda, turizam i zaštita životne sredine samo su neki od sektora koji mogu postati stubovi razvoja vaše opštine. Uz pametne investicije i podršku, pomoći ćemo vam u stvaranju održivog ekonomskog rasta koji će mladima pružiti priliku da ostanu i razvijaju se u svom rodnom kraju.

Dragi Andrijevičani, vrijeme je da zajedno radimo na poboljšanju infrastrukture, obrazovanja i zdravstvene zaštite. Potrebno je da kreiramo okruženje u kojem će svako dijete imati jednaku šansu za uspjeh, gdje će se svi građani osjećati sigurno i poštovano.

Naredno rukovodstvo mora slušati glas naroda, razumjeti njihove potrebe i raditi u interesu svih svojih građana.

Na ovaj poseban dan, želim vam mnogo zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha.

Neka nas duh solidarnosti i zajedništva vodi u svim našim nastojanjima - kazao je Pejović u čestitki.

 

Bečić: Andrijevica je kolijevka bogate istorije

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, uputio je čestitke, povodom Dana opštine Andrijevica predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću, odbornicama i odbornicima Skupštine opštine i svim građankama i građanima Andrijevice.

- Smještena na obalama Lima, okružena veličanstvenim planinama –  Komovima, Bjelasicom i Prokletijama – Andrijevica je kolijevka bogate istorije, poprište čuvenih bitaka i nekih od najznačajnijih događaja koji su obilježili crnogorsku istoriju. 

Najvažniji među njima je 17. jul, presudni dan u istoriji Andrijevice i Crne Gore. Na današnji dan slavimo hrabrost i slobodarski duh građana Andrijevice koji su pokazali nepokolebljivu vjeru u antifašističke vrijednosti i hrabro izvojevali pobjedu u opštenarodnom ustanku, učinivši Andrijevicu prvom bakljom slobode koja je zasijala u tami fašizma.

Neka nam sjećanje na hrabre pretke koji su dali svoj život za ideale antifašizma i slobode budu vječni podstrek da se borimo protiv svih oblika nepravde i tiranije i održimo vječno budnom iskru slobodarskog duha našeg naroda.

U to ime, još jednom, svim građankama i građanima Andrijevice čestitam Dan opštine, uz želju da se zajedničkim trudom izborimo za ljepšu budućnost naše zemlje - istakao je Bečić.

 

Martinović: Zajedničkim naporima možemo dalje razvijati turističke potencijale

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović čestitao je 7. jul – Dan opštine Andrijevica svim građankama i građanima Andrijevice.

- Vaša zajednica je primjer gostoprimstva, bogate kulturne baštine i prirodnih ljepota koje privlače posjetioce iz svih krajeva. Zajedničkim naporima možemo dalje razvijati turističke potencijale vašeg kraja, stvarajući još bolje uslove za život i rad svih građana. Želim vam mnogo uspjeha u svim budućim poduhvatima! Neka Dan opštine Andrijevica bude ispunjen radošću i ponosom, navodi Martinović.

Bogdanović: Vjerujem da će politički subjekti u Andrijevici u skorom periodu formirati vlast

Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika i generalni sekretar Demokratske Crne Gore svim građankama i građanima Andrijevice, čestitao je 17. jul, Dan opštine Andrijevica.

- Danas kada slavimo ovaj vrlo važan dan za opštinu Andrijevica, slavimo i prisjećamo se hrabrih boraca za slobodu ove sjeverne opštine, koji su na današnji dan pokrenuli ustanak i prkosno rekli da ne ljube lance okupatora. Njihova hrabrost ispisana je zlatnim slovima u udžbenicima istorije i služi za primjer svim budućim generacijama građana Andrijevice, ali i cijele naše Crne Gore. Borba za slobodu i čast zasijala je tog 17. jula, otjerala zle sile fašizma i osvjetlala obraz Crne Gore i porobljene Evrope. Vjerujem da će politički subjekti u ovoj opštini u skorom periodu formirati vlast, vlast koja će biti zamajac progresa ne samo Andrijevice, već i cijele sjeverne regije i na taj način ispoštovati većinsku volju građana i nastaviti utabanim stopama razvoja, naveo je Bogdanović.

U prethodnom periodu je urađeno mnogo, ističe on, a uvjeren je da će upravo buduća lokalna vlast biti ta koja će mlade zadržati u ovoj opštini, pružiti im bolje sjutra, ali i temeljno raditi na poboljšanju životnog standarda, razvoju infrastrukture, privrede i dovođenju investitora.

- Ubijeđen da će slavno nasljeđe antifašizma ostati vječna inspiracija, a razvoj praksa, svim građankama i građanima ove prelijepe sjeverne opštine još jednom čestitam Dan opštine, zaključuje Bogdanović.

Milatović: Pravilna valorizacija prirodnih bogatstava šansa je za ubrzani razvoj privrede u Andrijevici

Dukaj: Vjerujem da će Andrijevica razviti sve svoje potencijale u najboljem pravcu

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, čestitao je 17. jul, Dan opštine Andrijevica, predsjedniku Opštine Andrijevica, Željku Ćulafiću kao i svim građankama i građanima.

- U ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da Vama i svim građankama i građanima uputim najljepše čestitke povodom 17. jula, Dana opštine.Vjerujem da će Andrijevica kao lokalna samouprava koja se prostire na predjelima koja obiluju prirodnim ljepotama, razviti sve svoje potencijale u najboljem pravcu, a sa ciljem da građani i građanke osjete napredak u standardu i kvalitetu svoga života.Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Andrijevica iz oblasti svojih nadležnosti sa ciljem unapređenja kvalitetnih javnih usluga.Uz najbolje želje Vama, svim građankama i građanima Andrijevice, još jednom čestitam 17. jul, kazao je Dukaj.

Mandić: Andrijevica da postane ljepše i ugodnije mjesto za život

Popović: Hrabrost Vasojevića i njihova ljubav prema domovini vječna inspiracija

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 05:35