фото: Фејсбук / - фото: Фејсбук
10/11/2021 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦГО: Надлежни да нађу модел да исплате накнаде просвјетним радницима ангажованим током пандемије

Поручују да уколико заиста имамо буџетски суфицити, о којем често говори министар Милојко Спајић, онда нема сметњи да се испуне приоритетне обавезе Министарства просвјете

Позивамо Министарство просвјете, науке, културе и спорта и Министарства финансија и социјалног старања да ефективно, неодложно и у заједничким консултацијама пронађу модел којим би се просвјетним радницима, прековремено ангажованим током трајања пандемије корона вируса, исплатиле припадајуће накнаде, поручили су из Центра за грађанско образовање (ЦГО).

 - ЦГО је још раније указивао да је просвјета, уз здравствени сектор, изнијела највећи терет ковид-19 пандемије. Стога, рад просвјетних радника не би смио остати ван фокуса надлежних, већ би морао бити адекватно вреднован, па чак и награђен - навео је он.

Из ЦГО-а поручују да уколико заиста имамо буџетски суфицити, о којем често говори министар Милојко Спајић, онда нема сметњи да се испуне приоритетне обавезе Министарства просвјете - поштовање основних радних и социјалних права запошљених у просвјети.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:56