Спајић / Фото: Срђан Бољевић
13/11/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЦГО пита Спајића: Зашто је Ћировић и даље заштитница имовинских односа?

Јавност још не зна шта су њени учинци, тврде из ове НВО

Центар за грађанско образовање (ЦГО) тражи од министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића да јавности објасни разлоге "зашто је Бојана Ћировић и даље на функцији Заштитнице имовинско правних интереса".

- Данас је шест мјесеци од именовања Бојане Ћировић на функцију Заштитнице имовинско правних интереса од стране Владе, а на приједлог ресорног министра Спајића. Јавност још не зна што су учинци Ћировић. ЦГО је у мају тражио од овог органа да поднесе тужбу за утврђивање ништавим уговора о куповини стана по повољним условима, који је виши државни тужилац, Милош Шошкић, супротно императивним правним нормама закључио са Владом. Од маја до данас, ЦГО је Заштитнику имовинско правних интереса упутио приједлог и чак три ургенције због непоступања по тој иницијативи, али Ћировић не показује да кроз овај случај штити имовински-правни интерес државе Црне Горе - наводе из ЦГО.

Због тога, како су навели позивају Спајића да објасни разлоге зашто је Ћировић и даље да тој функцији, као и да ли он подржава приступ "да се незаконито расподијељени станови и кредити од новца пореских обвезника не враћају држави".

- Тренутни резултати, али и приступ Заштитника имовинско правних интереса, не указују да је овај орган спреман користити доступне механизме ради заштите јавних интереса, а који су у предмету Шошкић неспорни - наводи се у саопштењу ЦГО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:28