/ - Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић
01/08/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цивис позива да се Ђукановић и Кривокапић вакцинишу

Та два политичара често путуjу ван земље и имаjу броjне контакте и присуствуjу разним скуповима, па су због тога у високом епидемиолошком ризику, наводе из Цивиса

Савез грађана Цивис позвао jе предсjедника Мила Ђукановића и премиjера Здравка Кривокапића да се вакцинишу, и апеловао на грађане да се придржаваjу мjера здравствених власти како би била сприjечена ескалациjа епидемиjе корона вируса.

– Раст броjа заражених, велики прилив туриста и карактеристика новог соjа вируса, коjи се брже преноси, разлог су за велики опрез, па апелуjемо на надлежне да хитно и без селекциjе обављаjу контроле по циjелоj Црноj Гори и санкционишу све оне коjи се не придржаваjу прописа – казали су из Цивиса.

Они су оциjенили да jе Црна Гора већ изгубила много живота и због тога што броjни грађани ниjесу схватили озбиљност епидемиjе.

У Цивису сматраjу да jе потребно санкционисати и оне коjи посредством друштвених мрежа шире лажне информациjе и агитуjу против вакцинациjе и осталих мjера.

Из тог савеза су апеловали на jавне личности да своjим примjером допринесу повећању броjа вакцинисаних и придржавању мjера да би у jеку сезоне предуприjедили могућу jесењу здравствену кризу о коjоj се све више говори.

– Посебну одговорност имаjу и политичари, па ниjе jасно зашто до сада вакцине ниjесу примили предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић и премиjер Здравко Кривокапић, док нови соj хара у свиjету – наводе из Цивиса.

Они су казали да та два политичара често путуjу ван земље и имаjу броjне контакте и присуствуjу разним скуповима, па су због тога у високом епидемиолошком ризику и да jе краjње вриjеме да своjим примjером покажу грађанима колико jе вакцинациjа важна.

Из Цивиса су навели да jесења могућност ескалациjе епидемиjе, мора обавезати цjелокупно друштво да са наjвећом пажњом приме ово упозорење.

– Свака касниjа прича о премору медицинског кадра и аплаузи са прозора, бице схваћена као популистичко-демагошки манир, недостоjан било каквог коментара – закључили су из Цивиса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:08