Горан Даниловић / - Приватна архива
07/01/2022 u 22:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Не пристајем на иживљавање ни над "малим" ни над "великим" људима

Презирем системе који су од човјека направиле грбави и поробљени број, а од људи робље, производни потенцијал, прстасте роботе, рогату марву, казао је Даниловић

Разумијем тешке и ригорозне мјере, разумијем јер су епидемије највећа искушења у људском историјском искуству. Разумијем колико је тешко љекарима и молим се за њих. Волим науку јер је поље дивне слободе. Презирем, међутим, политичке мишеве који су обогаљили демократију, извргли руглу права и слободу, унизили човјека, а све људе сагнали у торове неолибералног ђубрета, казао jе предсjедник Уjедињене Црне Горе Горан Даниловић.

- Да сам хиљаду пута за вакцинацију, а примио сам три дозе; Да сам јуче умро од Ковида -19 којега ми је пренио невакцинисани син; већ данас бих и мртав проговорио против неслободе - казао је Даниловић.

Не пристајем на прогон и иживљавање ни над "малим" ни над "великим" људима, додао је он.

Казао је да из дна душе презире сваку тиранију, као ни да никада није постојала тиранија која је добра и оправдана.

- Да сам хиљада пута за вакцине, а примио са м три дозе, не бих пристао да отпочне лов на човјека и човјечанство - истакао је Даниловић.

Спреман сам да молим и убјеђујем даноноћно за оно што вјерујем да је добро и спасоносно. Нисам, међутим, спреман да присиљавам ни властиту дјецу на покорност мојим животним ставовима. Слобода је темељ овог свијета - и овог и оног, изричит је он.

Презирем системе који су од човјека направиле грбави и поробљени број, а од људи робље, производни потенцијал, прстасте роботе, рогату марву. Презирем све страдије, аустрадије, аустралије и аустралопитекусе, сваку фармацеутску и политичку њушку која несрећи епидемије додаје своје крваве и глибаве науме, закључио је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:40