Dobitnici prve nagrade / - TEHNOPOLIS
26/10/2024 u 10:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DCD timu prva nagrada na Start-up kampu za studente

Tim Digital Custom Design (DCD) osvojio je prvu nagradu na Start-up kampu za studente, sa idejom koja se odnosila na aplikaciju koja rješava problem custom floatinga i pomaže u nalaženju garderobe boljeg kvaliteta po nižim cijenama.

Iz IPC Tehnopolisa, kao jednog od organizatora kampa, objašnjeno je da ta ideja ujedno rješava i problem takozvane “brze mode”, koja izaziva zagađenje na globalnom nivou.

image

Završen Startap kamp za studente

- TEHNOPOLIS

Član DCD tima Janko Kankaraš rekao je da je Start-up kamp bio prilika da se nauči nešto novo i korisno, da se usmjeri razmišljanje mladih na zanimljiv način koji se ne može steći na nastavi, ali i da se upoznaju sa studentima drugih fakulteta.

– Kolege koje smo upoznali ovdje su super i neko sa kim ćemo sigurno u sarađivati budućnosti – poručio je Kankaraš.

Na Start-up kampu za studente, koji je u petak završen u Nikšiću, učestvovalo je 17 studenata sa četiri fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji su tokom pet dana, uz podršku mentora iz različitih oblasti, unaprijedili preduzetničke vještine, radili na razvoju inovativnih ideja i dobili smjernice za prve korake u poslovnom svijetu.

image

Završen Startap kamp za studente

- TEHNOPOLIS

Iz Tehnopolisa je saopšteno da se na završnom, Demo danu kampa predstavilo šest timova, formiranih sa ciljem podsticanja interdisciplinarne saradnje i umrežavanja između akademskih jedinica. Timovi su ideje predstavili stručnom žiriju, u kojem su bili izvršni direktor IPC Tehnopolisa Đorđije Malović, izvršna direktorica Naučno-tehnološkog parka, Valentina Radulović i izvršna direktorica Fonda za razvoj Bojana Femić Radosavović.

Studenti su tokom prezentacija predstavili koje pokrivaju različite oblasti, a žiri je, vodeći se kvalitetom ideja i stepenom kreativnosti, donio odluku o tri tima koja su osvojila i vrijedne nagrade.

Članica drugoplasiranog tima OMORFI Jelena Mišnić rekla je da je kamp za nju bio jako koristan i zanimljiv.

image

Dobitnici druge nagrade

- TEHNOPOLIS

– Naučila sam kako da primijenim znanja koja sam stekla na fakultetu, a uz niz obuka sam naučila kako da kreiram i prezentujem svoju ideju na pravi način – navela je Mišnić, čiji tim je prestavio medicinske čarape za proširene vene, za sve koji žele da spoje moderno i medicinski pouzdano pomagalo.

Treću nagradu osvojio je tim Let‘s Borrow, čiji je predstavnik Aleksandar Drašković takođe zadovoljan učešćem.

– Drago nam je što smo učestvovali u ovakvom takmičenju i unikatnom iskustvu. Time mogu da kažem da smo naučili mnogo, i da ćemo primijeniti to znanje i u našoj bliskoj i daljoj budućnosti – poručio Drašković.

image

Dobitnici treće nagrade

- TEHNOPOLIS

On je sa kolegama radio na aplikaciji koja vam može omogućiti da se umjesto kupovine skupocijene odjeće za posebne prilike, ta odjeća iznajmi i na taj način značajno uštedi.

(FOTO) Nikšić: Otvoren ovogodišnji Bootcamp - Pružanje ključnih vještina i resursa za razvoj StartUp projekata

IPC Tehnopolis je ovogodišnji kamp organizovao u saradnji sa Ekonomskim fakultetom, a osim studenata fakulteta suorganizatora učestvovali su i studenti Prirodno-matematičkog, Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta.

Podršku kampu pružili su Opština Nikšić, Univerzitet Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, te Vlada Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 10:47