/ - UPRAVA CARINA
18/04/2024 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija Uprave carina na sastanku projekta Adria customs

Delegacija Uprave carina učestvovala je na dvodnevnom sastanku carinskih administracija u okviru Projekta Adria customs, koji se održao u Rimu 16. i 17. aprila 2024. godine, u organizaciji Agencije za carinu i igre na sreću Italije (ADM) i OLAF-a.

Tema sastanka je bila planiranje i izrada okvira za aktivnosti budućeg Projekta Adria customs čiji je cilj unapređenje saradnje između carinskih administracija Slovenije, Hrvatske, Albanije i Crne Gore uz snažnu podršku Italijanske carinske agencije.

V.d. direktora Uprave carina Vladimir Bulajić, koji je bio na čelu delegacije, sastao se sa Andreom Mazzella, direktorom Kancelarije za međunarodne odnose.

image
- UPRAVA CARINA

Kako je saopšteno, na sastanku su razgovarali o dugogodisnjoj saradnji koju ostvaruju italijanska carina i Uprava carina kroz razne projekte i inicijative kao sto se SEED, Blue corridors i dr.

image

Vladimir Bulajić

- UPRAVA CARINA

Direktori su razgovarali o unapređenju saradnje između dvije prijateljske države i carinskih službi i modalitetima buduće saradnje.

- Carinska služba teži postizanju standarda savremenih carinskih administracija, a prvenstveno Italijanske carinske službe i Guardia di Finanza, u borbi protiv svih oblika transnacionalnog kriminala, što je i vizija Vlade CG i premijera Spajića koji je tokom nedavne posjete italijanske delegacije Crnoj Gori naglasio da Vlada ima vrlo ambiciozan cilj u borbi protiv kriminala i da je na tom putu neophodna podrška najboljih službi, kao što su Guardia di Finanza i italijanska carinska agencija - istakao je Bulajić.

V.d. direktora Uprave carina je iskoristio priliku i za bilateralne sastanke sa predstavnicima carinskih administracija Hrvatske, Slovenije, Albanije i Italije, sa kojima carinska služba učestvuje u projektu.

image
- UPRAVA CARINA

Bulajić se sastao i sa generalom Vitom Đordanom, direktorom za međunarodne odnose u Gvardia di Finanza Italije. Đordano je pozdravio napore crnogorske carine u namjeri da postigne najbolje standarde na putu ka pristupanju CG Evropskoj uniji. Iskazali su snažnu podršku menadžmentu UC i spremnost da pomognu kada je u pitanju organizaciona struktura, procedure i najbolje prakse. General je iskazao zadovoljstvo postignutom saradnjom i profesionalizacijom carinske sluzbe i uputio snaznu podrsku UC u postizanju strateških ciljeva koje mu je prezentovao Bulajić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 12:00