Ministarstvo vanjskih poslova / - MVP
04/10/2024 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Devetoro državljana Crne Gore napustilo Liban

Povodom aktuelne bezbjednosne situacije u Iranu, Izraelu i Libanu, Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da se, za sada, 14 crnogorskih državljana, koji su boravili u Libanu, obratilo za pomoć od kojih je devetoro napustilo tu državu, uz podršku počasnog konzula Crne Gore u Bejrutu.

Prema trenutno raspoloživim informacijama, nema povrijeđenih crnogorskih državljana.

- Do sada nije bilo obraćanja crnogorskih državljana sa zahtjevima za pružanje pomoći ili interesovanjem za povratkom u Crnu Goru iz Irana ili Izraela - navode u ovom resoru.

Ministarstvo vanjskih poslova s pažnjom prati razvoj situacije i u komunikaciji su sa partnerskim državama i saveznicama, kao i sa počasnim konzulima Crne Gore u navedenim područjima.

Među povrijeđenima u Libanu nema crnogorskih državljana

- Našim državljanima smo na raspolaganju za sve potrebne informacije i pružanje konzularne pomoći putem dežurnog broja telefona +382 67 17 17 77, mejl adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i fiksne linije +382 20 416 382 - navode.

Dodatno, za informacije i/ili konzularnu pomoć crnogorski državljani koji se nalaze u Libanu, Izraelu, i/ili Iranu i mogu se obratiti:

Ambasadi Republike Srbije u Teheranu, telefon + 9821/88 09 15 29, mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., koja, shodno sporazumu o uzajamnom zastupanju i pružanju konzularnih  usluga i zaštite u trećim zemljama, pruža konzularnu zaštitu crnogorskim državljanima u Iranu.

Konzulatu na čelu s počasnim konzulom Nimrodom Rinotom u Tel Avivu 

telefon + 972-9-8987781 i mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Konzulatu na čelu s počasnim konzulom u Libanu Kebeom Marvanom,

telefon: (+961) 9 222 314 5 mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 13:55