Sa sastanka / - MRSS
08/07/2024 u 18:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Do kraja septembra otvaranje Specijalizovane klinike, formiraće i odjeljenje za dječiju psihijatriju

U Crnoj Gori će do kraja septembra tekuće godine biti otvorena Specijalizovana klinika u sklopu koje će se formirati odjeljenje za dječiju psihijatriju, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog nstaranja (MRSS).

Na inicijativu ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić, održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, Kliničkog centra Crne Gore i JU Dom “Mladost”, Bijela.

Na sastanku koji je održan danas sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, direktorom Kliničkog centra dr Aleksandrom Radovićem i direktoricom JU Dom “Mladost” iz Bijele, Marelom Savić razgovaralo se o rješavanju pitanja koja se odnose na zbrinjavanje maloljetnika sa psihološkim problemima u adekvatne zdravstvene ustanove.

- U Crnoj Gori će do kraja septembra tekuće godine, kako su saopštili učesnici sastanka, biti otvorena Specijalizovana klinika u sklopu koje će se formirati odjeljenje za dječiju psihijatriju. Maloljetnici koji se suočavaju sa problemima psihološke prirode, do otvaranja klinike liječiće se u nekoj od specijalizovanih ustanova u Beogradu, što je predviđeno kao prelazno rješenje za pojedinačne slučajeve, naveli su iz MRSS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 18:44