Дом здравља на Конику / - Иван Петровић Ипе
10/07/2021 u 13:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дом здравља: Отпуштен радник обезбјеђења, штитио здравствену радницу брутално и непримјерено

Готово је неиздржива ситуација за љекаре и здравствено особље на поменутом пункту, која траје годинама и свакодневно, у приликама када се дијеле тачно одређене терапије, истакао је подгорички Дом здравља

Дом здравља Подгорица реаговао је поводом инцидента који се догодио у здравственом објекту на Конику. Како су навелиу, он ће одмах бити кажњени. Дан је претходно објавио како су Подгоричанин Далибор Никезић и његова супруга Милица Јаџић поднијели кривичну пријаву против радника обезбјеђења у Дому здравља на Конику, за кога тврде да је физички напао и претукао Јаџићеву.

Из Дома здравља Подгорица наводе да је обезбјеђење интервенисало након што је пацијенткиња на силу покушала да дође до терапије.

- Након што је у четвртак једна пацијенткиња на Конику, у просторијама нашег Дома здравља, покушала на силу да дође до терапије, разрачунавајући се унутар објекта са здравственим радницима, интервенисало је обезбјеђење и сукоб са пацијенткињом се пренио на плато испред објекта. Дом Здравља нема надзорне камере, али смо као и поједини медији синоћ добили видео запис дијела инцидента који је очигледно направио неко од грађана који се налазио у просторијама објекта. Након увида, одлучили смо да прекинемо уговор о раду са једним од службеника обезбјеђења, јер је у покушају да заштити здравствену радницу поступио брутално и непримјерено- саопштено је из Дома здравља.

Дом здравља је, како су навели, истог трена, не знајући за видео снимак, случај пријавио полицији и сви актери инцидента су исту ноћ саслушани.

- Поступак је у току и ми га не можемо коментарисати јер немамо нити можемо имати сазнања о томе шта је тим поводом саопштено истражним органима. Позивамо медије да објаве цијели видео запис који им је достављен јер ће неке ствари бити јасније и очигледније. Тај снимак већ кружи друштвеним мрежама и траје неколико минута- појаснили су из Дома здравља.

Чувајући достојанство пацијента и поштујући Закон, како су додали, не могу јавно појаснити детаље сукоба који је са запосленим особљем изазвала пацијенткиња.

- Оно што можемо саопштити је готово неиздржива ситуација за љекаре и здравствено особље на поменутом пункту, која траје годинама и свакодневно, у приликама када се дијеле тачно одређене терапије. Тада, као и у четвртак, нису били физички угрожени само запослени у Дому здравља него и остали пацијенти који се затекну у холу и чекаоници али и сваки радник обезбјеђења нашег пункта-  истакао је подгорички Дом здравља.

Истичу да, нажалост, непријатности и инцидентност сличног типа наша пацијенткиња је проузроковала више пута и на различитим пунктовима  у граду.

- Искрено нам је жао што се овакве ствари дешавају и без обзира на то што посао људи из обезбјеђења тада подразумијева изузетан напор и комплексно професионално поступање, никоме ко учини корак више и примијени непотребну силу неће бити опроштено нити ће проћи без санкција. Дакле, прекршајно-кривична одговорност је у рукама државних органа и то препуштамо њима, а оно што је као казна у нашој надлежности ступа на снагу одмах- саопштено је из Дома здавља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:28