Jakov Milatović na donatorskoj večeri u Stolivu / Instagram
26/06/2023 u 18:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Donatorsko veče za obnovu crkve u Gornjem Stolivu, Milatović:

Kao predsjednik Crne Gore želim da doprinesem da kulturno blago koje imamo na adekvatan način i sačuvamo, na dar našim potomcima, kazao je Milatović

Donatorsko veče za prikupljanje sredstava za obnovu Crkve Svetoga Ilije u Gornjem Stolivu održano je u nedjelju u đardinu crkve Imena Marijinog u Donjem Stolivu.

„Boka kotorska ima mjesta kojima se s pravom ponosi pred cijelim svijetom. Zasigurno, jedno od njih je i Stoliv koji je po meni najljepši dragulj Boke. Kao Bokelji, obavezni smo ga očuvati, dalje ga unaprijediti kako bi se na taj način odužili našim precima, a našim potomcima ostavili u amanet da ga sačuvaju za sve generacije koje dolaze”, kazao je potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević, izrazivši nadu da „ćemo se kao što Sveti Ilija spaja Bokelje, pravoslavne i katolike, u budućnostu više međusobno povezivati jer jedni bez drugih ne možemo“.

image

Jakov Milatović na donatorskoj večeri u Stolivu

Instagram

Jakov Milatović kazao je da prisustvom na donatorskoj večeri za obnovu crkve Svetog Ilije u Gornjem Stolivu, kao predsjednik Crne Gore želi da doprinese da kulturno blago koje imamo na adekvatan način i sačuvamo, na dar našim potomcima.

„Prostor Boke kotorske obiluje neprocjenjivim bogatstvom koje predstavlja dio svjetske kulturne baštine i uživa UNESCO zaštitu. Nadam se da će biti prikupljeno dovoljno sredstava i da će ovaj viševjekovni vjerski objekat biti obnovljen na radost svih nas. Zahvaljujem se župi Imena Marijinog i NVO Udruženju “Društvo prijatelja Gornjeg Stoliva” na pozivu da budem dio ove akcije”,  kazao je Milatović.

image

Jakov Milatović na donatorskoj večeri u Stolivu

Instagram

On  je kazao da BokaKkotorska ima mjesta kojima se s pravom ponosi pred cijelim svijetom, i poručio da je zasigurno, jedno od njih je i Stoliv koji je po njemu najljepši dragulj Boke.

image

Jakov Milatović na donatorskoj večeri u Stolivu

Instagram

Donatorskoj večeri osim Stolivljana i njihovih brojnih prijatelja, prisustvovali su predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, a ispred Opštine Kotor uz potpredsjednika Kovačevića prisutni su bili i potpredsjednik Opštine, Nebojša Ševaljević, direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić i sekretarka Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine, Bojana Petković.

image

Jakov Milatović na donatorskoj večeri u Stolivu

Instagram
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:00