/ Фото: Влада, Архива
28/05/2021 u 11:06 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Дозвољена приватна окупљања до 50 људи од сјутра

Биће дозвољено присуство публике на спортским догађајима, најављује министарка Боровинић Бојовић

У Црној Гори од сјутра ће бити дозвољена приватна и јавна окупљања на отвореном уз присуство до 50 људи и уз поштовање препорука Института за јавно здравље (ИЈЗ), казала је ресорна министарка Јелена Боровинић Бојовић агенцији Мина. 

Она је рекла да је у Црној Гори активно мање од хиљаду случајева коронавируса и да ће захваљујући свим тим бројкама и активној имунузацији, као и контроли, односно поштовању мјера, данас дјелимично либерализовати постојеће мјере.

- Дозвољавају се приватна окупљања на отвореном уз присуство до 50 људи и уз поштовање препорука ИЈЗ-а. Такође, дозвољавају се јавна окупљања на отвореном до 50 лица уз обавезу ношења маске и одржавања одстојања од два метра - казала је Боровинић Бојовић.

Боровинић Бојовић је рекла да ће од сјутра бити дозвољено присуство публике на спортским догађајима уз услов да је попуњеност до десет одсто капацитета мјеста за сједење и уз услов да има минумум једно слободно мјесто између гледалаца.

- Дозвољавају се групни тренинзи на отвореном, такође до 50 људи - казала је Боровинић Бојовић.

Она је навела да је у Црној Гори до сада дато више од 190 хиљада доза вакцина против коронавируса, од чега око 130 хиљада првих доза, док су комплетно имунизоване преко 62 хиљаде грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:09