DPS ilustracija / - DPS
20/07/2024 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Nikšić: Park na Krupcu zatvoren zbog grešaka u projektu i nadzoru

Da nikšićka vlast niti šta zna raditi, niti zna realizovati projekte za koje i sredstva dobiju kao donaciju, potvrđuje i najnoviji skandal, a to je zatvaranje novootvorenog parka na Krupcu, navode iz DPS-a.

- Naime, ideju prethodne vlasti za koju je bio urađen projekat, raspisan tender i izabran izvođač radova, nakon dolaska na vlast, aktuelna lokalna uprava i rukovodstvo EPCG, nijesu umjeli iskoristiti, pa su raskinuli ugovor sa izabranim izvođačem, uradili novi projekat i izabrali novog izvođača. Park je završen u novembu 2022. godine, a predat Opštini na gazdovanje u junu 2023. godine. Samo nakon godinu dana park se zatvara zbog grešaka u projektu i propusta nadzora koji je vršila direktorica Agencije za projektovanje i planiranje- ističu iz nikšićkog DPS-a.

Ovo je, kako navode, ko zna koji propust, ko zna koja greška i direktorice Agencije i kompletne lokalne uprave, i koliko će ih još napraviti u narednih šest mjeseci koliko su još na vlasti.

- Uložiti 250.000 eura u park koji je bio na raspolaganju građanima, posebno djeci svega godinu dana, potom zbog neadekvatnog projektovanja, a pogotovo nadzora danas biva zatvoren. Da imaju bar malo odgovornosti, lokalni vlastodršci bi istog momenta podnijeli ostavku zbog neznanja, neprofesionalizma, zakulisnih radnji kojim neprocjenjivu štetu nanose gradu i građanima- saopštili su iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:04