Rahman Husović sa drvoprerađivačem / - FOTO: VERA RATKOVIć
29/07/2022 u 22:38 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drvoprerađivači dobili 300.000 eura bespovratnih sredstava: Cilj je podstaći konkurentnost u privredi

Ovim i sličnim projektima čije sprovodjenje planiramo, otvaramo nove perspektive mladim ljudima i trasiramo put ka otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru proizvodnje

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović juče je u prisustvu ministra rada i socijalnog staranja Admira Adrovića, u Rožajama potpisao ugovore o grantovima sa drvopreradjivačima koji su dobili ukupno 300.000 eura bespovratnih sredstava.

Riječ je o projektu "Zajednička akcija za aktivne mjere zapošljavanja u drvopreradjivačkom sektoru".

- Ovaj projekat je usmjeren na otvaranje radnih mjesta u okvirima drvoprerade kao tradicionalne grane privredjivanja. Ovim i sličnim projektima čije sprovodjenje planiramo, otvaramo nove perspektive mladim ljudima i trasiramo put ka otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru proizvodnje. Cilj je da podstičemo konkurentnost u privredi koja ima kapacitete da se razvija na domaćem ali i regionalnom tržištu, kako bi na osnovu svojih znanja i mogućnosti mogla da učestvuje na zajedničkoj tržišnoj utakmici EU čemu će Ministarstvo rada i socijalnog stranja i lokalna uprava dati punu podršku – kazao je Husović, ističući da su grantove dobila preduzeća koja su imala najkonkuretnije projekte.

Adrović je naglasio da je Vladin prioritet aktivnosti na sprovodjenju evropske Agende sa krajnjim ciljem da Crna Gora u što kraćem roku postane dio velike evropske porodice.

- Ovom finansijskom podrškom Ministarstvo rada i socijalnog staranja želi pružiti dodatnu podršku razvoja Rožaja kako bi se smanjio procenat nezaposlenosti žena i muškaraca kroz razvoj njihovih profesionalnih vještina, radnih navika i kreativnosti u sektoru prerade drveta. Projekat će doprinijeti poboljšanju ljudskih i proizvodnih kapaciteta malih i srednjih preduzeća za finalizaciju proizvoda. Neophodno je da institucionalno ali i kao društvo, prepoznamo značaj i mogućnosti koje se pružaju kroz evropske fondove i na najbolji način iskoristimo prilike za razvoj naše zajednice - istakao je Adrović.

Inače, lokalna samouprava je u tri navrata raspisivala konkurse za raspodjelu pomenutih sredstava koja su dobila 10 drvopreradjivačkih firmi.

                                                                                                        

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:39