Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника
19/07/2021 u 16:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ђукановић честитао Курбан Баjрам

Он је истакао да се заjедно морамо одговорно суочити са изазовима и искушењима

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић упутио jе честитку поводом Курбан Баjрама, реису Исламске заjеднице у Црноj Гори Рифату еф. Феjзићу и свим грађанима исламске вjероисповиjести у Црноj Гори, са жељом да празничне дане проведу у миру, испуњени радошћу заjедно са своjим породицама, окружени приjатељима, комшиjама и људима добре воље.

– Баjрамски дани афирмишу непролазне вриjедности узаjамног уважавања и суживота, разумиjевања различитости као богатства jедног друштва, и значаj његовог мултиетничког и мултиконфесионалног склада. Подсjећаjу нас на важност и сталну потребу бриге према наjближима, приjатељима и комшиjама, према онима коjима jе потребна помоћ, као и на личну и друштвену одговорност за добро поjединца и заjеднице – навео jе Ђукановић.

Истакао jе да се заjедно морамо одговорно суочити са изазовима и искушењима.

– Традициjа и култура ислама, као важан дио грађанског интегритета и идентитета црногорског друштва, заjедно са досљедним дjеловањем Исламске заjеднице у Црноj Гори на афирмациjи и очувању његових вриjедности и данас су дио одговора коjи као држава и друштво морамо дати поjавама квази историjског ревизионизма, ревиталитациjе ретроградних идеjа прошлости и сваком облику фашизма, дискриминациjе, нетолеранциjе и насиља. Стога, нека ови дани ходочашћа, молитве и солидарности буду jош jедно надахнуће нашоj заjедничкоj намjери да, суочаваjући се одговорно са изазовима и искушењима, наставимо путем jасно профилисаног друштва владавине права, социjалне правде и економског просперитета, друштва, утемељеног на цивилизациjским вриjедностима савременог свиjета – пише у честитки Ђукановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. septembar 2021 20:51