Никола Ђурашковић / - фото: Пријестоница
24/03/2022 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђурашковић: Озбиљније и одговорније се посветити проблему водоснабдијевања

Посебно jе апострофиран дуг коjи предузеће има по основу утрошене електричне енергиjе у износу од 8.700.000 еура коjе jе у наjвећем диjелу већ предмет судског спора

Градоначелник Приjестонице Цетиње Никола Ђурашковић данас jе посjетио  ДОО ,,Водовод и канализациjа-Цетиње“ и разговарао са директором Петром Мартиновићем и сарадницима.

Ситуациjа у коjоj функционише предузеће веома компликована и тешка, оптерећена броjним финансиjским и техничким проблемима, констатовано је на састанку.

Посебно jе апострофиран дуг коjи предузеће има по основу утрошене електричне енергиjе у износу од 8.700.000 еура коjе jе у наjвећем диjелу већ предмет судског спора и представља озбиљну приjетњу за будуће функционисање предузећа. Такође, потенциран jе и проблем неизмирених пореза и доприноса као и отежана могућност редовног сервисирања зарада запосленима.

- Нова градска управа спремна је да се озбиљниjе и одговорениjе посвети проблемима водоснабдиjевања и у капиталном буџету опредиjели већи износ средстава за рjешавање овог вишедецениjског проблема - истакао је градоначелник Ђурашковић.

Он jе навео да jе проблем дуговања за снабдиjевање електричном енергиjом проблем коjи отежава нормално функционисање локалног водовода и додао: ,,У сталноj комуникациjи са надлежним Министарством за капиталне инвестициjе и Министарством финансиjа и социjалног старања покушавамо да нађемо рjешење за проблем дуговања за струjу коjе би задовољило све стране“ и наjавио да се нада позитивном исходу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:30