Ђурашковић / - SDP
28/06/2021 u 10:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђурашковић: Риjека Црноjевића на маргини града и државе

До када ће бити овако и да ли град и држава знаjу за ове проблеме? Да ли грађани коjи живе на Риjеци и другим цетињским селима и вриjедно раде заслужуjу овакав однос - пита Ђурашковић

Риjека Црноjевића, као своjеврсни туристички драгуљ на међународном нивоу, налази се на маргини интересовања града и државе, казао је Никола Ђурашковић, потпредсјендник СДП-а. Довољно jе, каже, погледати како изгледа пут коjи Риjеку повезуjе са Цетињем и Подгорицом, како изгледа неосвиjетљена стаза ка Ободскоj пећини, друге jавне површине или построjење за третман отпадних вода коjе jе финансирала ЕУ са више од милион еура, а коjе цетињски водовод дуже од децениjе не ставља у функциjу.

- До када ће бити овако и да ли град и држава знаjу за ове проблеме? Да ли грађани коjи живе на Риjеци и другим цетињским селима и вриjедно раде заслужуjу овакав однос - пита Ђурашковић.

Цетињу jе, умjесто селективног приступа, истиче, потребан озбиљан и одговоран однос коjи ће гарантовати равномjеран развоj и улагање у сва села на териториjи Престонице. Само се пуном партиципациjом грађана и мjесних заjедница у процесу одлучивања и одређивању приоритета може обезбиjедити равномjеран развоj и поштен однос према свим грађанима.

- СДП позива грађане и мjесне заjеднице да се jош снажниjе организуjу и боре за своjа права како би обезбиjедили да се њихов глас чуjе и одлучуjе - каже потпредсjедник СДП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:11