Никола Ђурашковић / - IVAN PETROVIC-IPE
09/11/2021 u 09:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурашковић: Зауставити маргинализацију ФЦЈК

Након великосрпске министарке Братић сада министар финансиjа, jедан од броjних кадрова Цркве Србиjе, врши опструкциjу рада ФЦJК са коначним циљем укидања ове институциjе

Укидање заштитарске службе Факултету за црногорски jезик и књижевност нови jе удар марионетске Владе на ову репрезентативну образовну установу, наводи одборник СДП-а на Цетињу, Никола Ђурашковић.

–  Након великосрпске министарке Братић сада министар финансиjа, jедан од броjних кадрова Цркве Србиjе, врши опструкциjу рада ФЦJК са коначним циљем укидања ове институциjе. Да jе укидање заштитарске службе мотивисано потребом потирања слободне, критичке мисли, а не административним разлозима потврђуjе и чињеница да министра не занима то што jе зграда у коjоj се ФЦJК налази споменик културе, изграђен приjе више од 120 година, а проjектовао га jе чувени архитект Jосип Сладе, иначе и проjектант више културних споменика и грађевина у Црноj Гори. Само ова чињеница као и богата библиотека ФЦJК биле би довољне да заштита обjекта буде на наjвишем нивоу – истиче Ђурашковић.

Он даље наводи да је јасно да jе риjеч о новом удару на ову црногорску образовну установу, њене сjаjне професоре и сараднике, истинске патриоте коjи снажно пркосе квислиншкоj политици марионетске Владе.

– Позивамо министра Спаjића да приjе него му вриjеме министровања истекне а брзо ће, промиjени одлуку и дозове се памети, jер нове покушаjе понижавања нећемо дозволити. Позивамо и потпредсjедника Абазовића да заустави даљу маргинализациjу институциjа културе посебно оних коjе раде на Цетињу коjе су предмет континуираних опструкциjа Владе у нестаjању – наводи се у саопштењу Ђурашковића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 22:27