Danijela Đurović / IVAN PETROVIC-IPE
16/07/2022 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đurović čestitala Dan Opštine Andrijevica: Čuvamo sjećanja na sve one koji su dali živote za našu zajedničku slobodu

Ovaj datum, 17. jul, ostao je upisan u istoriji kao dan kada su žitelji ovog kraja dali nemjerljiv doprinos idealima antifašizma, koji današnje generacije sa ponosom obilježavaju i čuvaju od zaborava, kaže predsjednica Skupštine

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je 17. jul, Dan opštine Andrijevica, predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine opštine Mladenu Đukiću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

- Upućujem srdačne čestitke povodom 17. jula - Dana opštine Andrijevica, datuma koji je ostao upisan u istoriji kao dan kada su žitelji ovog kraja dali nemjerljiv doprinos idealima antifašizma, koji današnje generacije sa ponosom obilježavaju i čuvaju od zaborava.

Opšte je poznato da je crnogorski narod uvijek njegovao slobodarske vrijednosti, a da je stanovništvo ovog kraja u ključnim borbama za oslobođenje imalo veliku ulogu. Stoga, kada obilježavamo ovako značajne datume, u obavezi smo da čuvamo sjećanja na sve one koji su dali živote za našu zajedničku slobodu - kaže Đurović.

Ističe da Andrijevica obiluje velikim prirodnim ljepotama i resursima, i taj potencijal mora biti iskorišten na odgovoran i održiv način s ciljem omogućavanja boljeg i kvalitetnijeg životnog standarda građana Andrijevice, a time i Crne Gore. Značajan šumski fond i mineralne sirovine su izvanredni preduslovi za snažan razvoj Andrijevice i cijelog sjevernog regiona.

- Samo odgovornim pristupom možemo stvoriti nove vrijednosti za mlade ljude, kao i bolji poslovni ambijent za sve relevantne subjekte zainteresovane za ulaganja u privredne grane koje su od vitalnog značaja za razvoj ovog grada, što će direktno generisati značajan broj novih radnih mjesta i doprinijeti unapređenju kvaliteta života u Andrijevici - navodi Đurović u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

17. septembar 2024 15:22