/ - IGOR SLJIVANCANIN
20/01/2023 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đurović posjetila Zavod “Komanski most” i uručila donaciju Skupštine

Ona je izrazila posebnu zahvalnost i poštovanje prema zaposlenima u ovoj ustanovi, istakavši da su njihova plemenitost, posvećenost i požrtvovanost od izuzetnog značaja za svakodnevni život korisnika

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović posjetila je danas Javnu ustanovu Zavod “Komanski most”.

Ovom prilikom predsjednica Đurović je uručila donaciju Skupštine Crne Gore u vrijednosti od 5.000 eura, koju je najviši zakonodavni dom opredijelio u cilju poboljšanja uslova u kojima borave korisnici Zavoda. Ona je izrazila zadovoljstvo što je dobila mogućnost da posjeti ovu važnu ustanovu, da se upozna sa njenim radom, te da bude u društvu korisnika ustanove i onih koji se staraju o njima.

Ističući da je potrebno pokazati posebnu brigu za one kojima je to najneophodnije, predsjednica Skupštine je naglasila da u kontinuitetu kao društvo moramo raditi na tome da budemo bolji, odgovorniji, solidarniji, tolerantniji i pažljiviji, te voditi računa o ranjivim kategorijama društva. 

Đurović je izrazila posebnu zahvalnost i poštovanje prema zaposlenima u ovoj ustanovi, istakavši da su njihova plemenitost, posvećenost i požrtvovanost od izuzetnog značaja za svakodnevni život korisnika, kao i za napredak ustanove u cjelini.   

Istakavši da Zavod “Komanski most” postoji od 1976. godine,  kao ustanova za djecu i omladinu sa  umjerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju, te da je vremenom prerastao u ustanovu za zbrinjavanje odraslih osoba sa ozbiljnim ograničenjima u socijalnom funkcionisanju zbog mentalnih teškoća ili drugih kombinovanih smetnji u razvoju, direktorica Neda Vukotić je istakla da je od 2006. godine Zavod organizovan kao javna ustanova za smještaj lica sa mentalnom ometenošću.

Djelatnost Zavoda obuhvata zbrinjavanje, radno-okupaciono angažovanje i zdravstvenu zaštitu, istakla je direktorica Vukotić i upoznala predsjednicu Đurović sa planiranim novim uslugama koje će se pružati u Zavodu, kao i zdravstvenom ambulantom koja je nedavno otvorena, a koja je umnogome olakšala pružanje zdravstvene zaštite korisnicima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 07:38