/ Фото Дан
19/10/2021 u 17:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДЗ Подгорица: Срамни напади на љекаре мораjу престати

Овакво понашање ниjе изолован случаj. Наши љекари, наши техничари и сестре, свакодневно су на удару и мета неодговорним и агресивним поjединцима и групама, наводе из ДЗ Подгорица

Дом здравља Подгорица наjоштриjе осуђуjе данашњи примитивни напад на нашег љекара, хуманисту коjи jе на првоj линиjи одбране здравља грађана Подгорице. За овакво понашање не постоjе изговори нити смиjе постоjати намjера да се релативизуjе овакав скандал, саопштено је из Службе за односе са jавношћу ДЗ Подгорица.

- Овакво понашање ниjе изолован случаj. Наши љекари, наши техничари и сестре, свакодневно су на удару и мета неодговорним и агресивним поjединцима и групама.

Сматрамо да сви морамо стати у одбрану медицинских радника, jер они не смиjу бити мета: пљувању, чупању, насртању, физичкоj агресиjи... Понављамо, не постоjи изговор за овакво понашање, као ни скандалозно исто агресивно насртање од стране пациjентовог родитеља - наводи се у саопштењу.

Истичу да Дом здравља Подгорица чврсто стоjи иза своjих љекара и пружиће пуну подршку свом запосленом, жртви данашњег срамног понашања пациjента и родитеља

- Дом здравља Подгорица ће убудуће и на наjмањи знак недоличног понашања позивати Управу полициjе да реагуjе, а наша правна служба ће подносити кривичне приjаве против починиоца. Апелуjемо на све у држави да поштуjу здравствене раднике, jер они сваки дан ризикуjу своjе здравље како би пружили здравствену заштиту свим грађанима - наводи се у саопштењу Дома здравља.

Портал Дан сазнаје да ће овај случај бити пријављен полицији и да ће добити судски епилог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:37