Велибор Џомић / - 1 8 д
11/06/2021 u 17:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џомић: Митрополија и Епархија су у евиденцији, не у регистру

- Не ради се ни о каквим регистру, гдје су Митрополију и Епархију будимљанско-никшићку хтјели смјестити, са чиме се нисмо мирили ни после доношења такозваног и безбожног Закона о слободи вјероисповести - каже Џомић

Министарство правде, људских и мањинских права је Црне Горе, у складу са својим законским овлашћењима, Митрополији и Епархији будимљанско-никшићкој издало адекватна увјерења о упису у Јавну евиденцију.

- Дакле, не ради се ни о каквим регистру, гдје су Митрополију и Епархију будимљанско-никшићку хтјели смјестити, са чиме се нисмо мирили ни после доношења такозваног и безбожног Закона о слободи вјероисповести. Значи ми смо у евиденцији, каже за "Новости" подгорички парох, протојереј-ставрофор и координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске, др Велибор Џомић.

Према његовим ријечима, велика је разлика између евиденције и регистрације. Није у питању такозвана регистрација, како то желе да прикажу поједини антицрквени медији у Црној Гори, него евиденција!

- Између евиденције и регистрације постоје бите правне разлике. То је јаасно чак и лаицима, да не говоримо о људима од струке - каже др Џомић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:58