Јучерашњи ред испред Универзитетског центра у Подгорици / Фото: портал Дана
20/05/2021 u 14:44 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађани у Црној Гори највише се вакцинишу кинеским Синофармом

Броj вакцинисаних грађана Црне Горе у иностранству далеко већи него до сада приjављени, наводе из ИЈЗ

Највише грађана у Црној Гори вакцинисано је кинеском Синофарм вакцином, казали су из Института за јавно здравље порталу „Дана“.

Из ИЈЗ су истакли за наш портал да је број вакцинисаних грађана далеко у иностранству далеко већи него до сада приjављени.

– Броj вакцинисаних грађана Црне Горе у иностранству jе далеко већи него до сада приjављени. Свjесни те чињенице, два пута недељно издаjемо саопштење у ком молимо грађане да приjаве вакцинациjу у иностранству или да приме другу дозу код нас или у случаjу да су комплетно вакцинисани, унесу податке уњихов имунизациони картон, што jе jеднако важно за будуће акциjе - саопштили су из Иститута.

Репортер Портала Дана затекао је јуче велики број људи испред Универзитетског центра у Подгорици који су чекали у реду за Фајзер вакцину, пошто је Влада недавно најавила да је за општу популацију у главном граду обезбијеђено 500 доза ових вакцина.

Подсјетимо, из Министарства здравља су саопштили да је јуче више од 3.000 људи у Црној Гори примило вакцину против короне.

У Црној Гори су до сада су дате 151.522 дозе вакцине против коронавируса, од чега је 116.481 грађанин добио прву дозу вакцине, а 35.041 особа у цјелости је имунизована.

Прву дозу вакцине против коронавируса добило је 25,5 одсто пунољетног становништва, а обје дозе 7,7 одсто.

Директор Института за јавно здравље Игор Галић казао је на данашњој прес конференцији да је Црна Гора је по стопи морталитета, односно смртности од коронавируса у односу на број становништва на другом мјесту у региону, после Босне и Херцеговине.

У Црној Гори тренутно су активна 1.243 случаја коронавируса, при чему је број заражених у посљедњих пет мјесеци смањен око десет пута.

Марија Томић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:00