/ фото илустрација
28/06/2021 u 15:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гранични прелаз Затријебачка Цијевна – Грабон отворити што прије

Представници Албаније су током састанка са колегама из МУП-а Црне Горе информисали да се интензивно предузимају активности на обезбјеђивању финансијских средстава за проширење капацитета на прелазу Сукобин-Мурићани

У организацији Министарства унутрашњих послова Црне Горе, 25. јуна 2021. године, одржан је састанак комисија за границу Црне Горе и Републике Албаније. Разматрана су актуелна питања сарадње у области границе и размијењена мишљења о динамици спровођења заједничких активности.

Усаглашен је став да је изграђени заједнички гранични прелаз Затријебачка Цијевна– Грабон, на територији Црне Горе, потребно отворити што прије.

- Најкасније крајем јула текуће године, те констатовано да ће у знатој мјери дати допринос развоју туристичке привреде Црне Горе и Републике Албаније и смањити гужве на осталим граничним прелазима између двије државе- сапштено је из МУПА-а. 

Такође, констатовано је да припреме за успостављање заједничке граничне контроле на будућем заједничком граничном прелазу Цкла-Зогај теку планираном динамиком. Министарства ће благовремено усагласити текст Нацрта протокола о процедурама вршења заједничке граничне контроле.

Састанак је био прилика да се размотре могућности проширења капацитета на заједничком граничном прелазу Сукобин-Мурићани. Представници Албаније су информисали да се интензивно предузимају активности на обезбјеђивању финансијских средстава за проширење капацитета на овом  граничном прелазу.

- Посебна пажња посвећена је припремама за предстојећу љетњу туристичку сезону, те су граничне полиције двије државе постигле договор да у наредном периоду анализирају и усаглашавају промет и координирају активности принципом једног заустављања, како би се поједноставиле процедуре и убрзао прелазак државне границе у оба смјера- речено је из МУП-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:10