Aleksandar Grgurović / - FOTO: OPšTINA DANILOVGRAD
18/09/2024 u 14:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Grgurović: Sklopljen dogovor, mjesto ukopa eutanaziranih krava je duboko, nalazi se van zona vodoizvorišta

Mjesto ukopa eutanaziranih krava je duboko, nalazi se van naseljenih mjesta i van zona vodoizvorišta, uz to ukop se izvršio uz upotrebu velikih količina dezinficijensa, ali i pored svega navedenog pristupiće se i dodatnom obezbeđivanju, saopštio je predjsednika Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović.

- Nakon razgovora sa mještanima koji su se jutros okupili ispred zgrade Opštine postignut je dogovor u kom će se ukop eutanaziranih krava dodatno obezbijediti. Nakon razgovora i postignutog dogovora, put ka Studenom je odblokiran i mještani su se razišli, naveo je Grgurović.

I građani u strahu od kјu groznice

Grgurović ističe da razumije brigu građana, ali naglašava da se o svakom koraku u ovom procesu i te kako vodilo računa. Dodaje da se iskop zakopanih krava neće desiti, jer bi se u tom slučaju ušlo u zonu krivične odgovornosti, a upravo na taj način zaraza bi se mogla proširiti. Kako je već nekoliko puta naglašeno, o tome se izuzetno i odgovorno vodi računa u ovoj situaciji.

- Pozivamo javnost da u ovom, vrlo osjetljivom trenutku za sve građane naše opštine imaju razumijevanja, s obzirom na to da se niko u ovom trenutku neće voditi bilo čim što bi moglo na bilo koji način da ugrozi zdravlje građana i životnu sredinu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 14:10