škola, ilustracija Unsplash / - šKOLA, ILUSTRACIJA UNSPLASH
24/10/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

HRA Demokratama: Uvedite školske policajce i poštujte ljudska prava

Akcija za ljudska prava u odgovoru na reagovanje Demokrata saopštava da je uvijek upozoravala na neosnovane pritiske na sud svake vlasti.

- Ukazujemo da smo, na primjer, samo na temu neprimjerenih pritisaka na sud najmanje 6 puta kritikovali bivšu vlast DPS-a, o čemu svjedoče naša saopštenja dostupna na web-sajtu. Pozivamo Demokrate da umjesto napada na sud, objasne ono što je u njihovoj nadležnosti kao izvršne vlasti – zašto sve ovo vrijeme od kad vrše vlast, i godinu dana koliko je njihov kadar ministar unutrašnjih poslova, nisu obezbijedili školske policajce, što je HRA tražila kao i direktori škola u Podgorici - navode u saopštenju.

Protest protiv nasilja u Baru: Traže izmjene zakona o maloljetnicima

Dodaju da su Demokrate  partija na vlasti i imaju posebnu odgovornost da poštuju nezavisnost sudstva i ljudska prava i ne smiju proizvoljno da napadaju sud samo zato što ne tjera ljude i djecu u pritvor kao u kaznu.

- Što se tiče kritike da nismo reagovali na stav opozicione poslanice, kada Demokrate pođu u opoziciju, manje ćemo pratiti i njihove stavove - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 14:15