ФОТО: ХРАМ / - ФОТО: ХРАМ
20/01/2022 u 17:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ХРА: Влада да хитно усвоји Стратегију за борбу против говора мржње

Апелујемо на Владу Црне Горе да хитно усвоји Стратегију за борбу против говора мржње који све више оптерећује црногорско друштво, наводе они

Акција за људска права (ХРА) оштро осуђује подстицање мржње и вјерску нетолеранцију изражену исписивањем графита на Цркви Вазнесења Господњег поред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

-Апелујемо на полицију да истраје у проналажењу и идентификовању починилаца, а тужилаштво да инсистира на утврђивању кривичне одговорности у складу са Кривичним закоником.Неопходно је озбиљно и досљедно кажњавати сваки облик говора мржње како би се се стало на пут оваквој пракси која урушава основне принципе демократије и људских права у природно разноликом црногорском друштву. Нажалост, учестале поруке говора мржње успоравају напредак демократије у Црној Гори, која се мора бавити сложенијим задацима од непрестаног освртања на примитивизам оличен у говору мржње- наводе у саопштењу.

Додају:"Апелујемо на Владу Црне Горе да хитно усвоји Стратегију за борбу против говора мржње који све више оптерећује црногорско друштво. Стратегијом би се јасно дало до знања да је држава одлучна да стане на пут сваком облику изазивања мржње, који је и забрањен зато што не доприноси јавном интересу већ продубљује подјеле и негативне стереотипе, и води у физичко насиље".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:44