/ Фото: Бојана Ћупић
11/06/2021 u 13:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Хрватска донирала вакцине ЦГ, министарка оптимиста: Ближи се крај пандемије

Боровинић Бојовић данас примила донацију од 10.000 доза АстраЗенеке

У Црну Гору данас је стигла донација од 10 000 доза Астра Зенека вакцине-

Вриједну донацију министарки здравља уручио Јелени Боровинић Бојовић уручио је привремени отправник послова Амбасаде Хрватске у Црној Гори Томислав Павковић.

Боровинић Бојовић се захвалила хрватском државном врху и свим грађанима Хрватске на вриједној донацији, која како је казала, долази у тешком периоду пандемије.

- Веома сам срећна што је само неколико дана након мог састанка са министром здравља, управо стигла донација у државу Црну Гору и  додатно сам срећна што се полако, чини нам се, ближи крај ове глобалне пандемије - поручила је министарка.

Она је казала да опрез и даље мора да постоји и позвала грађане да масовном вакцинацијом покажу одговоран однос према сопственом, али и здрављу својих најближих, као и заједнице у којој живе.

- Позивам све наше грађане да се у сусрет туристичкој сезони и превасходно због сопственог здравља и здравља својих најближих обавезно што прије, уколико то већ нису урадили јаве на најближи вакцинални пункт и на тај начин заправо  добију улазницу за боље сјутра, за бољу будућност и за, наравно, оно што је у фокусу свих нас заједно, а то је превасходно здравље свих наших грађана - казала је Боровинић Бојовић.

Павковић је казао да Хрватска влада и раније планирала да нашој земљи упути донацију вакцина, али да је због објективних околности које су пратиле набавку вакцина у готово свим државам свијета, али и додатних околности које су захватиле Хрватску разорним потресима, ова активност одгођена и остварена сада када су испуњени сву услови.

- Ипак вјерујем да она стиже у право вријеме. Ово је друга година борбе са коронавирусом који, рекао бих, оставља немјерљиве посљедице на наше друштво и грађане. У том смислу, уважавајући и разумијевајући и важност туристичког сектора у цјелокупним економским активностима Црне Горе, вјерујемо да ће и ова донација Републике Хрватске бити још један подстријек у остваривању циља који је себи задала Црна Гора, а то је успјешна тусристичка сезона - истакао је Павковић.

Он је нагласио да је ова донација Владе Хрватске израз солидарности према свим грађанима Црне Горе, што једна од темељних европских вриједности, коју Хрватска жели промовисати на подручју Западног Балкана и окружења и тиме послати поруке о добробитима чланства у ЕУ.

Izdvojeno

04. avgust 2021 00:33