Јаков Милатовић / - фото: ГОВ.МЕ
25/06/2021 u 14:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Историjски дан: Западни Балкан од 1. jула без роминга

Ово jе посебно релевантно за туризам гдjе се дигиталне услуге могу користити за смjештаj, путовања или мобилност, рекао jе министар Милатовић

Западни Балкан од 1. jула биће слободна роминг зона.

Министар економског развоjа Jаков Милатовић учествовао jе на министарском састанку под називом –Пут ка бесплатном ромингу на Западном Балкану–коjи jе данас одржан у Подгорици.

–Укидање наплате роминга на Западном Балкану од 01. jула важно jе постигнуће за Црну Гору као jедну од потписница овог Споразума, чиме jе jасно показано да се темељи економског развоjа могу и мораjу градити на заjедничком диjалогу и сарадњи – саопштио jе министар и додао да се истим принципом и приступом руководи нова Влада Црне Горе не само по питању приступања ЕУ, већ и бржег економског опоравка наше земље.

Казао jе да jе претходна година била изазовна за све, поготово за Црну Гору коjа jе забиљежила наjвећи пад БДП-а у Европи усљед велике зависности од туризма као доминантне привредне гране. 

– Посебно сам задовољан што се ова инициjатива остваруjе на почетку туристичке сезоне, jер нуди огромне погодности, не само нашим грађанима, већ и нашим гостима из Региона коjи ће моћи да уживаjу у одмору без бриге о трошковима размjене позива и порука са своjим вољенима и приjатељима код куће. То jе нешто чему ће се сви грађани наших земаља заиста обрадовати – истакао jе министар.

Он jе учеснике подсjетио на важност и могућности коjе нуди дигитализациjа, као и на предности дигиталне комуникациjе у коjоj лежи наjвећи потенциjал за економски раст, управо из разлога што ће купцима дигиталних услуга омогућити коришћење истих без престанка, и без обзира на то гдjе се налазе у Региону.

– Ово jе посебно релевантно за туризам гдjе се дигиталне услуге могу користити за смjештаj, путовања или мобилност–рекао jе министар.

– Иако се свака држава у региону разликуjе, има различите конкурентске предности и стратешке приоритете или jе у различитоj фази на путу ка ЕУ интеграциjама, ова инициjатива показуjе да регионална сарадња може дати конкретна достигнућа са опипљивим резултатима за све. Влада Црне Горе ће увиjек подржавати такве инициjативе и биће посвећен партнер у њиховоj реализациjи – закључио jе Милатовић.

image

Дритан Абазовић твитер

- фото: Твитер, скриншат

У уводном обраћању присутне jе поздравила Маjлинда Брегу, генерална секретарка Савjета за регионалну сарадњу и потпредсjедник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, а током конференциjе учешће су узели и министри и представници земаља Региона коjе су потписале оваj Споразум коjим се предвиђа укидање наплате роминга.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:30