Ivanović ugostio Afifija / - MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
01/07/2024 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović sa ambasadorom Egipta: Brojne mogućnosti za unaprjeđenje bilateralne saradnje

Ministar vanjskih poslova dr Filip Ivanović sastao se danas sa ambasadorom Egipta u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Mahmudom Mostafom Afifijem.

U fokusu razgovora bilo je dalje jačanje bilateralnih odnosa, a obostrano je ocijenjeno da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, naročito u oblastima ekonomije, turizma, kulture i obrazovanja.

Ministar Ivanović je zahvalio ambasadoru na inicijativama koje za cilj imaju da približe Crnu Goru i Egipat i stvore uslove za bližu saradnju. Kazao je da prepoznate oblasti od zajedničkog interesa nude brojne mogućnosti, na čijoj valorizaciji već rade nadležni resori.

Ambasador Afifi je ocijenio da postoji izuzetan potencijal za uspostavljanje dinamičnije saradnje, prenijevši poziv ministru Ivanoviću da posjeti Egipat, čime bi se dao dodatan podsticaj jačanju političkog dijaloga i sveukupnih međudržavnih odnosa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim prilikama, te pozdravili saradnju Egipta sa Evropskom unijom, uz osvrt na napredak Crne Gore ka ostvarenju svog vanjskopolitičkog prioriteta, članstva u EU.

Ivanović sa Milerom i Vag: "Crna Gora napreduje na evropskom putu"

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 14:35