Sa sastanka ministarke prosvjete, nauke i inovacija i delegacije SE / - MPNI
20/11/2023 u 14:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović-Dervišagić: Zajednički do kvalitetnijeg obrazovanja

Predstavnici Savjeta Evrope su iskazali spremnost da pruže podršku prvenstveno pri usklađivanju domaćih standarda sa standardima SE i pravnim tekovinama EU

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović srela se danas sa šeficom Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici, Lejlom Dervišagić i njenim saradnicama.

Povod za posjetu je bio dogovor o saradnji između Savjeta Evrope i Ministarstva, sa fokusom na zajedničke inicijative na unaprjeđenju kvaliteta ukupnog obrazovanja, a posebno obrazovanja djece i mladih iz najranjivijih kategorija, među kojima su romska i egipćanska populacija i osobe sa invaliditetom.

Predstavnici Savjeta Evrope su iskazali spremnost da pruže podršku prvenstveno pri usklađivanju domaćih standarda sa standardima Savjeta Evrope i pravnim tekovinama Evropske unije u okviru procesa proširenja, kao i u konkretnim aktivnostima koje imaju za cilj poboljšanje obrazovnog procesa u Crnoj Gori, dok je ministarka Jakšić Stojanović saopštila da će Ministarstvo biti aktivan partner u implementaciji svih projekata i programa, kako iz obrazovanja, tako i iz drugih relevantnih oblasti djelovanja Savjeta Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:43