/ FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
09/12/2023 u 15:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović sa predstavnicima Američke komore: Reforma sistema obrazovanja temelj uspješne Crne Gore

Na sastanku je ukazano i na značaj povezivanja naučnoistraživačkih ustanova sa privredom koji doprinosi razvoju čitavog društva, razgovarano o daljoj saradnji kroz zajedničke interese i tačke spajanja ove dvije institucije, kao i o proširenju Sporazuma o saradnji i na oblast obrazovanja

Obrazovanje je temelj uspješne Crne Gore i ulaganje u sistem obrazovanja jeste investicija za budućnost, ocijenjeno je danas na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija  sa predstavnicima Američke privredne komore.

Predstavnici Komore su čestitali ministarki stupanje na funkciju i poželjeli puno uspjeha u radu. Predsjednica Svetlana Vuksanović je kazala da Komora predstavlja društvo inovativnih kompanija koje je svjesno značaja ulaganja u obrazovanje.

Takođe je naglasila i značaj ulaganja u nauku i inovacije, kroz koje se stvara dodatna vrijednost zemlje, te da postoje postoje brojne oblasti u kojima ideje i prakse članica Komore mogu biti iskorištene. Izvršni direktor Marko Miročević je iskazao uvjerenje u produktivnu saradnju između dvije institucije. Miročević je istakao ključne strateške prioritete Komore - digitalnu transformaciju i podršku novim tehnologijma - i naveo da Američka privredna komora doživljava Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija kao nosioca razvoja Crne Gore. Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović je pohvalila dosadašnju uspješnu saradnju u dijelu obalsti nauke i inovacije. Ona je, prezentujući planove Ministarstva koja podrazumijeva korjenitu reformu sistema prosvjete, navela da će se u narednom periodu raditi na promociji i “oživljavanju” postojeće platforme “Digitalna Škola”, za koju računa da će oživjeti u narednom periodu imajući u vidu da su u proteklom periodu obezbijeđena računarska oprema u vrijednosti od preko 6 miliona eura- navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ukazano i na značaj povezivanja naučnoistraživačkih ustanova sa privredom koji doprinosi razvoju čitavog društva, razgovarano o daljoj saradnji kroz zajedničke interese i tačke spajanja ove dvije institucije, kao i o proširenju Sporazuma o saradnji i na oblast obrazovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:52