/ FOTO - IVAN PETROVIC-IPE
15/02/2024 u 17:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić: Svaki prekovremeni sat je opravdan, radno vrijeme nisam imao

Život me naučio da je strpljenje velika vrlina. Strpljenja imam i brzo će se pokazati, gospodo kolege i koleginice, čemu služi ovaj vaš nedostojni napad na bivši menadžment, naveo je on

Dr Danilo Jokić reaovao je na današnje optužbe novog menadžmenta Doma zdravlja Glavnog grada, navodeći da se neće mnogo pravdati jer je svaki cent zarada prolazio kontrolu Fonda za zdravstvo i nikada se nije desilo da je bilo koji predlog odbijen. 
 

- Neću vam se mnogo pravdati jer vi to ne zaslužujete. Pokušao sam kao doskorašnji direktor ove Ustanove da odvojim rad od nerada, ali nažalost nisam u tome do kraja uspio. Pokušavate da napravite priču od prekovremenog rada koji je u rudnicima i zdravstvenim ustanovama neizbježna stvar. Kamo sreće da ste i vi radili prekovremeno. Svaki prekovremeni sat je opravdan, potpisan i isplaćen. Dio našeg menadžmenta je skoro godinu i po radio u kovid uslovima, radeći svoj i tuđi posao. Neke ljude nisam ni izbliza uspio da nagradim za ono što su radili, niti im je DZ mogao platiti onoliko koliko su zasluživali. Biću i ličan; ja gotovo da nisam imao radno vrijeme, bio sam u DZ i prije i poslije podne, često vikendom i uvijek kada sam smatrao da moram biti. Da me ne biste prozivali za mizerije, a to govori o vama, javno, po ko zna koji put prijavljujem svoju mjesečnu zaradu, ne dakle samo platu, nego zaradu, sa 30 godina staža, 40 prekovremenih sati i svim što mi je pripadalo; moja NETO zarada kretala se od 1.512 -1.650 eura- naveo je Jokić u saopštenju dostavljenom medijima.

On je saopštio da je zarada izabrane doktorice, koja je ujedno i predsjednica Odbora direktora, dr Natalije Petrić, a koja kako tvrdi protiv njega vodi kampanju duže od dvije godine, iznosila je ukupno 2.323 eura (1.451 euro kao zaposlena u DZ i 871 euro kao predsjedbica Odbora direktora).

- Neto zarada člana Odbora direktora iz “reda zaposlenih”, sa jednom godinom radnog staža, dr Igora Ljutice, iznosila je 1.700 eura (od čega je u Odboru direktora primao 523 eura). Ostavljam javnost da sudi koliko sam ja, kao direktor DZ, bio plaćen, a koliko su neki bili preplaćeni ili neplaćeni. Pojedini mediji su ranije objavili naše zarade, pa je javnost mogla da se uvjeri da  ja sa svojom direktorskom zaradom nisam bio među sto prvih u Domu zdravlja- naveo je on.

Jokić kaže da se nije borio za sebe, ali za kolege i profesiju jeste.

- Život me naučio da je strpljenje velika vrlina. Strpljenja imam i brzo će se pokazati, gospodo kolege i koleginice, čemu služi ovaj vaš nedostojni napad na bivši menadžment. Očekujemo vaša nova postavljenja za dobro završen posao progona i lične hajke na mene.I pored toga ja ću i dalje ponosno držati glavu svjestan činjenice da sam u sređenim prilikama, zajedno sa svojim timom, mogao i bolje i više, ali u uslovima koje sam zatekao, i sa nekima od vas koji su radili i protiv mene i Doma zdravlja, pravo je čudo da smo uspjeli toliko koliko jesmo- naveo je on.

kaže da su kolege zaboravile kako je bilo teško ući u DZ koji je decenijama bio oktroisan i zarobljen vlašću DPS-a.

-  Zaboravili ste da smo mi prva i jedina tranzicija u našoj upravi od uvođenja višestranačja. Vi se bavite nama, a mi smo DPS-ovim nasljeđem. Ljudi će razumjeti koliko je to teško, a koliko je nečovječan ovaj vaš sramni progon. Nekadašnja šefica finansija DZ u vrijeme bivšeg režima vama je sada član Komisije za presjek stanja!? Čestitam vam. Samo ne zaboravite da je njeno poslovanje predmet pažnje SDT. Narod bi rekao: s kim si onakav si- zaključio je Jokić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:17