СА САСТАНКА / - ФОТО: ТУЖИЛАШТВО.МЕ
16/03/2022 u 15:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јовановић: Посебна пажња на предмете породичног насиља

В.д. ВДТ-а поручила је руководиоцима државних тужилаштава да од њих очекује да се у овим предметима поступа са посебном пажњом и да се у свим случајевима када не постоје основи за предузимање кривичног гоњења одлука јасно образложи и објасни

Вршитељка дужности Врховне државне тужитељке Маја Јовановић разговарала је у Подгорици са руководиоцима свих 16 државних тужилаштава у Црној Гори, а састанак је организован с циљем детаљнијег упознавања вршитељке дужности ВДТ-а са изазовима са којима се руководиоци тужилаштава суочавају и дефинисања модалитета за њихово успјешно превазилажење.

Како наводе у саопштењу, сусрет је истовремено био прилика да Јовановић упозна руководиоце државних тужилаштава са планом функционисања државнотужилачке организације у наредном периоду.

Она је посебну пажњу руководиоцима скренула на предмете који се односе на породично насиље, истичући да је неопходно да се благовремено предузимају све мјере и радње из надлежности тужилаштва.

В.д. ВДТ-а поручила је руководиоцима државних тужилаштава да од њих очекује да се у овим предметима поступа са посебном пажњом и да се у свим случајевима када не постоје основи за предузимање кривичног гоњења одлука јасно образложи и објасни.

Састанку са вршитељком дужности ВДТ-а присуствовали су руководиоци Специјалног државног тужилаштва, виших државних тужилаштва у Подгорици и Бијелом Пољу и свих 13 основних државних тужилаштава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:36