Miloš Konatar / - GP URA
21/04/2024 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konatar u PSSE podržao inicijativu da pravo na zdravu životnu sredinu bude dio osnovnih ljudskih prava

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podržao je, na proljećnom zasijedanju Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope(PSSE) u Strazburu, inicijativu kojom se pravo na zdravu životnu sredinu priznaje kao dio osnovnih ljudskih prava.

U svom govoru u PSSE Konatar je naglasio da će Crna Gora, Ustavom definisana i kao ekološka država, uvijek snažno podržati svaku inicijativu koja ima za cilj promociju ljudskih prava na zdravu životnu sredinu. 

Konatar je kazao da je izazov klimatskih promjena naša realnost i najveća egzistencijalna prijetnja za čovječanstvo. Naš odgovor mora biti urgentan, hrabar i zajednički u postizanju dodatnih napora za zaštitu životne sredine. 

Vuković: Bez ozbiljnog pristupa države prema posljedicama klimatskih promjena

- Kao Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope moramo gledati u budućnost i postaviti pravac i standarde u zaštiti životne sredine koji će se vrednovati i mjeriti u decenijama koje dolaze. Imamo priliku da preduzmemo hrabre i odlučne akcije za stvaranje održivog i pravednog svijeta za sve, zaključio je obraćanju PSSE poslanik Miloš Konatar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:19