Novi saziv Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore / - SPUCG
27/07/2024 u 18:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Konstituisan novi saziv Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore

Na sjednici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), održanoj 25. jula 2024, konstituisan je novi saziv ovog krovnog studentskog predstavničkog tijela, jedinog državnog univerziteta u Crnoj Gori, i izabrano novo rukovodstvo za mandatni period 2024–2026. godine.

Sjednica je održana u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore,

Za predsjednika SPUCG izabran je student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Jakov Vukčević, a za studenta povjerenika UCG izabrana je studentkinja Ekonomskog fakulteta, Zerina Kardović.

Za generalnog sekretara SPUCG izabran je student Fakulteta političkih nauka, Vedran Vujisić, a za studentskog ombudsmana UCG studentkinja Pravnog fakulteta, Ivana Popović.

Studentske interese u Senatu UCG, pored Vukčevića, zastupaće i Kardović, Tripko Janjić, Ognjen Kovačević, Andrija Ćalasan, Hamza Hot i Miloš Čolaković.

Predstavnici studenata u Upravnom odboru UCG biće Vedran Vujisić, Ivana Popović i Aleksandar Banjević.

Glas studenata u Etičkom odboru UCG biće student Filozofskog fakulteta, Petar Obadović, a student Elektrotehničkog fakulteta, Aleksa Pavlićević, delegiran je za predstavnika u Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta UCG.

Na sjednici održanoj 25. jula, novoizabrani predsjednik predstavio je okvirni plan rada i zajedno sa rukovodstvom definisao ciljeve koji će biti u fokusu novog saziva SPUCG.

Nekompatibilnost sistema visokog obrazovanja i modela studija sa tržištem rada u Crnoj Gori, nepostojanje studentskog servisa, te i pored poboljšanja, nizak studentski standard i neadekvatna infrastruktura - mapirani su kao ključni problemi studentske populacije.

Milatović: Univerzitet Crne Gore je intelektualno jezgro našeg društva

Novi saziv SPUCG će insistirati na prioritetnom rješavanju pitanja koja se tiču studentskog standarda, unapređenje postojećih i izgradnju novih infrastrukturnih kapaciteta Univerziteta, ali i kapaciteta za smještaj i ishranu studenata, donošenju novog Zakona o visokom obrazovanju sa promjenom modela studija, formiranju studentskog servisa kao sistema posredovanja prilikom zapošljavanja studenata u toku studija, te evaluaciji postignutih rezultata i reformi programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Novoizabrano rukovodstvo će se, u narednom periodu, obratiti studentskoj i široj javnosti kako bi, tim putem, detaljnije predstavili ciljeve i program rada novog saziva krovne studentske organizacije Univerziteta Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:08