Ковачевић и владика Методије / - фото: ФБ
08/05/2022 u 21:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Почаствован што имам прилику да испуњавам народну вољу са литија

- Данас сам имао част да код Цркве Светог Ђорђа на Валу, у Враћеновићима, као први човјек Општине Никшић примим грамату од Владике Методија - навео је он

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић, као први човјек града, примио је грамату од будимљанско-никшићког епископа Методија за показану љубав према цркви.

 - Данас сам имао част да код Цркве Светог Ђорђа на Валу, у Враћеновићима, као први човјек Општине Никшић примим грамату од Владике Методија додјељену нашој Општини за показану љубав и доброчинство према својој Светој Цркви! Годину дана након промјене власти у Никшићу евидентно је да се однос локалне самоуправе према нашој Цркви промјенио и да она добија оно мјесто и уважавање какво заслужује и какво је народ тражио на величанственим литијама 2020. године - написао је Ковачевић на Фејсбуку.

Истакао је да је поносан на литије и на то што испуњава народну вољу.

 - Кад се сјетим пређеног пута од оне ноћи у којој се доносио антицрквени закон, када смо блокирали тунел Будош, до овог дана у ком као први међу једнакима примам од наше Цркве грамату додјељену Општини Никшић, не могу да не будем поносан на ту борбу и почаствован што имам прилику да испуњавам ону народну вољу са литија, исказану на најљепши и најдостојанственији начин - додао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:51